Everton: Sancțiunile împotriva Rusiei duc la pierderi uriașe - aproape 300 de milioane de euro în ultimele 3 sezoane
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Clubul de fotbal Everton a raportat o pierdere de 89,1 milioane de lire sterline (112,52 milioane de dolari) pentru sezonul 2022-2023, aproape dublu față de cifra din anul precedent, în timp ce așteaptă rezultatul unui apel împotriva unei a doua acuzații de încălcare a regulilor de profit și sustenabilitate (PSR), scrie Reuters.

În raportul lor contabil publicat duminică, Everton a atribuit o parte din pierderi suspendării tuturor aranjamentelor de sponsorizare comercială cu companiile rusești USM Holdings, MegaFon și Yota, ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina.

Acesta marchează al șaselea an consecutiv de pierderi pentru clubul din Merseyside, care a raportat o pierdere de 44,7 milioane de lire sterline pentru sezonul 2021-2022, cele pentru ultimele trei sezoane totalizând puțin sub 298 de milioane de euro.

Conform regulamentului Premier League, cluburile sunt expuse riscului de încălcare a PSR dacă înregistrează pierderi de peste 105 milioane de lire sterline în decurs de trei sezoane sau de 35 de milioane de lire sterline anual.

Clubul Everton a fost sancționat cu 10 puncte în noiembrie pentru încălcarea PSR în legătură cu sezonul 2020-2021, deși penalizarea a fost redusă la șase puncte după un apel.

Clubul a fost acuzat din nou în ianuarie pentru încălcări ale PSR în înregistrările lor financiare pentru un interval începând din 2019-2020 și terminându-se în 2022-2023, cu audierea pentru acea acuzație având loc săptămâna trecută.

Everton, care a jucat în fiecare sezon începând din 1954-1955 în prima ligă, a evitat la limită retrogradarea în sezonul 2022-2023 cu o victorie în ultima zi împotriva celor de la Bournemouth.

În prezent, se află pe locul 16 cu 25 de puncte, la trei puncte peste zona de retrogradare, și urmează să joace în deplasare împotriva lui Newcastle United, marți.

Everton se află, de asemenea, în mijlocul unor negocieri prelungite de preluare cu fondul de investiții american 777 Partners și își propune să se mute în noul stadion înainte de sezonul 2025-2026.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel