Tiraspol, mobilizare generală. TENSIUNI în Republica Moldova
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Cresc tensiunile dintre Chișinuă și liderii separatiști din Transnistria.

Astăzi, la Tiraspol, a fost organizat un amplu exercițiu de mobilizare, la care au fost chemați bărbații cu vârste între 18 și 60 de ani.

Deși oficial era vorba de un antrenament pentru intervenție în caz de seism, discursul ținut de liderul transnistrean Vadim Krasnoselski a sugerat cu totul altceva.

"Patrioții. Aceștia sunt omenii care sunt gata să-și apere familia, orașul natal, dar și țara. Sunt cei care înțeleg corect datoria față de țară, datoria de patriot!", a spus Krasnoselski, citat de Publika TV.

Exercițiul de mobilizarea are loc la doar o zi după ce autoritățile transnistrene au respins categoric ideea integrării provinciei separatiste într-o eventuală Republică Moldova federalizată..

Liderul separatist Vadim Krasnoselski a declarat, într-un interviu pentru publicația rusească Nezavismaia Gazeta că, „orice dialog politic este exclus, în condițiile în care Republica Moldova este un stat unitar, ceea ce nu-i dă dreptul lui Igor Dodon să poarte discuții despre o reglementare politică a problemei transnistrene în baza unei federații,"anunță Radio Chișinău.

În urmă cu câteva zile, tot într-un interviu pentru Nezavisimaia Gazeta, Igor Dodon s-a pronunțat din nou pentru reglementarea conflictului din Transnistria prin federalizare și împotriva unei posibile uniri cu România.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel