Tigrul scăpat de la Grădina Zoologică din Sibiu a fost împuşcat
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
tigru-sibiu
tigru-sibiu

Tigrul care scăpase marţi dimineaţa din Grădina Zoologică din Sibiu a fost împuşcat, după ce a reuşit să fugă de sub supravegherea echipelor de căutare, care îl localizaseră în Pădurea Dumbrava.

Autor: Romulus Bălăşoiu

Tigrul a fost împuşcat cu o armă cu glonţ în pădure, între localităţile Sibiu şi Poplaca. În primă fază, acesta fusese împuşcat cu o armă cu tranchilizant, dar deoarece devenise foarte agresiv şi a încercat să atace un vânător, acesta l-a împuşcat. Tigrul se afla la aproximativ cinci metri în faţa vânătorului atunci când acesta a tras focul de armă.

Liviu Todescu, medic veterinar la Grădina Zoologică Sibiu, a declarat pentru Mediafax că tigrul, născut la Grădina Zoologică Sibiu, avea 14 ani şi o greutate de aproximativ 200 de kilograme, fiind cunoscut ca un animal agresiv.

Potrivit lui Alex Mareş, reprezentant al Asociaţiei Vânătorilor din Sibiu, atât timp cât animalul a fost în municipiu nu a existat permisiunea de a se trage cu armă de foc, dar odată ajuns în zona pădurii, într-un fond forestier, a putut fi folosită o astfel de armă.

Populaţia fusese avertizată de autorităţi prin megafoane, mai ales în cartierul Valea Aurie, aflat în imediata apropiere, să evite zona Grădinii Zoologice şi a Muzeului Naţional Astra din Pădurea Dumbrava.

Tigrul a reuşit să fugă şi de sub supravegherea echipelor de căutare, care îl localizaseră în Pădurea Dumbrava, şi a ajuns în cartierul Valea Aurie din municipiu, în apropierea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, iar întreaga zonă a fost evacuată şi asigurată de Poliţia Locală.

Viceprimarul Sibiului Astrid Fodor declara că tigrul a reuşit să iasă din cuşca sa în jurul orei 9.30, din cauza neglijenţei îngrijitorului, care a făcut curăţenie, iar când a ieşit a lăsat uşa cuştii întredeschisă, moment în care animalul a ieşit.

La Grădina Zoologică din Sibiu mai există în prezent un singur tigru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel