Băsescu cere interzicerea prin lege a Jobbik în România
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Președintele Traian Băsescu a cerut Guvernului și Parlamentului emiterea unui act normativ care să interzică prezența pe teritoriul României a extremiștilor maghiari ai partidului Jobbik. Apelul președintelui vine la o zi după ce aproximativ 4.000 de persoane au manifestat, luni, la Târgu Mureș, pentru autonomia Ținutului Secuiesc. Protestatarii au aruncat petarde, au strigat scandări xenofobe și s-au îmbrâncit cu jandarmii.

”Am observat ieri o prezență la vârf a partidului extremist Jobbik. Cred că a venit timpul să punem capăt prezenței acestui partid pe teritoriul României. Cer public Parlamentului să adopte un act normativ prin care să se interzică prezența în România a membrilor acestei formațiuni”, a declarat șeful statului, marți, într-o conferință de presă.

Băsescu a descris formațiunea maghiară drept una extremistă pe care Ungaria nu o poate ține sub control.

”Voi avea o discuție extrem de aplicată în primul CSAT pentru că libertatea, democrația, dreptul de mișcare, la libera exprimare, nu pot merge până la nivelul la care prin abordări extremiste faci rău altora, iar Jobbik e un partid extremist de care le e rușine și guvernanților de la Budapesta”, a mai spus Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel