Urmărește emisiunea live
SUA îi dau replica lui Putin: Unica agresiune este retorica belicoasă a liderului Rusiei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
SUA i-au dat replica lui Vladimir Putin.

Casa Albă a respins joi acuzaţiile preşedintelui rus Vladimir Putin, care a indicat Occidentul drept promotor al tensiunilor cu Ucraina, şi a subliniat că "unica agresiune" pe care o remarcă este "retorica belicoasă" a liderului de la Kremlin şi creşterea prezenţei militare ruse la frontieră, transmite Agerpres, citând EFE.

Totodată, purtătoarea de cuvânt a administraţiei preşedintelui Joe Biden, Jen Psaki, nu a dorit să confirme că negocierile privind această criză vor începe în ianuarie la Geneva, aşa cum a anunţat Putin în conferinţa de presă anuală susţinută joi. Psaki a recunoscut totuşi că aceasta este intenţia, dar a cerut răbdare până când se stabilesc toate detaliile.

"Ei bine, faptele sunt o chestie simpatică, iar faptele arată clar că unica agresiune pe care o vedem la graniţa Rusiei şi Ucrainei o reprezintă creşterea prezenţei militare a ruşilor şi retorica belicoasă a liderului Rusiei", a declarat Psaki în conferinţa de presă zilnică de la Casa Albă.

VEZI ȘI: Putin, atacuri în rafală: "SUA sunt cele care au venit la noi cu rachetele lor. NATO ne-a păcălit cu nerușinare". Ce a spus despre România

Ucraina: Declaraţia preşedintelui Rusiei nu corespunde realităţii



În conferinţa sa de presă anuală, Putin a cerut garanţii imediate de securitate din partea SUA şi a NATO pentru a reduce tensiunea cu Ucraina, pe care a acuzat-o că pregăteşte o nouă ofensivă în Donbas, acuzaţie negată însă de Kiev.

"Declaraţia preşedintelui Rusiei privind presupusa pregătire a unei operaţiuni militare ucrainene în Donbas nu corespunde realităţii", a declarat joi purtătorul de cuvânt al MAE ucrainean, Oleg Nikolenko, citat de agenţia UNIAN. Nikolenko a adăugat că autorităţile de la Kiev "aspiră exclusiv la pace".

În ceea ce priveşte comentariile făcute de Putin la adresa NATO, pe care a acuzat-o că "a înşelat" Rusia cu cinci valuri de extindere de la Războiul Rece şi până în prezent, Psaki a amintit că această organizaţie este "o alianţă defensivă, nu una agresivă" şi că "nu există nicio dovadă care să sugereze contrariul", atât în ceea ce priveşte NATO, cât şi SUA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel