Ingrediente
1 pachet aluat foietaj (800 gr)
500 gr prune
500 gr pere
500 gr mere
270 gr dulceață de gutui
scorțișoară
1 lingură de miere
Mod de preparare
Se spală bine fructele și se taie în cuburi aproximativ egale, fără a le îndepărta coaja. Se amestecă cuburile de fructe cu scorțișoară, mierea și dulceața de gutui și se lasă până se pregătește aluatul.
Aluatul foietaj, dezghețat, se întinde în grosime de 1 mm, cu ajutorul sucitorului de aluaturi. Fiecare bucată de aluat se împarte în două.
Fiecare parte de aluat se crestează la unul din capete, cu o formă specială, sau cu un cuțit bine ascuțit, pentru a forma niște raze care nu vor mai permite aluatului să facă acea boltă inestetică în timpul coacerii.
Se așază fructele la capetele necrestate de aluat, apoi se acoperă cu partea de aluat crestată. Se introduc marginile aluatului în interior și se transferă bucățile de ștrudel în tava tapetată cu hârtie de copt, notează a1.ro. Se coc la 180-200 de grade, pentru 30-35 de minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Știați că un singur stat din Europa are graniță terestră cu Africa iar 9 din 10 români răspund greșit
- BANCUL ZILEI: Ați greșit numărul!
- Culmea prostiei în hipermarketuri. O decizie bizară pe care marii retaileri o iau și care stârnește furia românilor
- Horoscop 6-12 mai 2024: Zodia care s-a certat cu toată lumea. Daniela Simulescu: „Îți recomand mai mult pragmatism” /video
- Ploi abundente, grindină și vânt puternic în prima zi de Paști. Județele vizate de fenomenele meteo extreme
- De ce nu ni se arată cum se fac crenvurștii. Bulai: Am văzut cu ochii mei ce se întâmplă la o fermă de curcani / video
- Nu s-a mai întâmplat de 23 de ani în SUA. Adrian Mitroi: Inflația este lipicioasă, iar dolarul este prea tare
- Acuzații în presa austriacă: Dronele militare rusești folosesc AI dezvoltat cu Kaspersky
- SRI, mai necredincios ca Toma în noaptea de Înviere. Mesaj simpatic / foto
- O biserică de o frumusețe rară din România, construită în 1878, a ars în totalitate în noaptea de Înviere / foto