Tocăniță fără carne. Rețeta de post
Dacă ai ținut până acum Postul Mare și ai rămas în pană de idei, când vine vorba de gătit, tocănița te salvează mereu. Iată cum se prepară...
Ingrediente
1 kg cartofi
1 litru supă de legume
1 ceapă mare
2 morocovi medii
1-2 linguri ulei
4-5 lingurițe pastă de roșii
1 linguriță de amidon
pudră de usturoi/ căței de usturoi
ceapă granulată
turmeric
boia dulce/iute
pudră de chili (opțional)
rozmarin (opțional)
pătrunjel/mărar proaspăt tocat
sare
piper
Cum se prepară
Ceapa se taie cubulețe. Morcovii se taie cubulețe sau felii. Ceapa și morcovii se călesc în ulei încins. Se adaugă usturoi proaspăt (sau pudra de usturoi), ceapa granulată, piperul, turmeric, boia, sare (și opțional pudră de chili), potrivit retete.unica.ro. Se adaugă puțină apă, se amestecă și se lasă să se gătească 5-10 minute.
Când ceapa și morcovii s-au înmuiat se adaugă supa călduță. Se aduce la fierbere și se adaugă cartofii tăiați cubulețe. Se lasă să fiarbă la foc mic-mediu timp de 20-25 minute. Se adaugă pasta de roșii și se lasă să se gătească încă 5 minute.
Separat, într-un castron, se amestecă amidonul cu puțină apă. Acest amestec se adaugă peste mâncarea de cartofi de post. Se amestecă 1-2 minute. Se gustă mâncarea și dacă mai trebuie, se condimentează cu sare și piper.
Tocănița de cartofi se servește garnisită cu pătrunjel sau mărar proaspăt tocat alături de o salată de murături.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News