Pască poloneză. Rețeta rapidă de Sernik
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Anul acesta vrei să încerci ceva nou, de Paști? Îți recomandăm rețeta rapidă de pască poloneză - Sernik.

Ingrediente

600 g brânză de vaci (cremă de brânză sau ricotta)
100 g zahăr
6 ouă
120 ml smântână
răzătură de la 2 lămâi

Cum se prepară

Într-un castron încăpător se amesteca cele 6 gălbenușuri cu 100 g zahăr până se obține un mix cremos. Se adaugă răzătura de lămâie, smântâna și brânza. Într-un alt castron se spumează cele 6 albușuri. Albușurile se adaugă peste gălbenușuri și se înglobează prin mișcări de învăluire, de jos în sus, potrivit retete.unica.ro.

Aluatul pentru pasca poloneză se toarnă într-o formă rotundă. Se dă la cuptorul preîncălzit pentru 50-60 minute (în funcție de cuptor). Dacă pasca se gătește prea repede la suprafață, se va acoperi cu folie de aluminiu.

După ce pasca s-a gătit, aceasta nu se scoate imediat din cuptor, ci se oprește focul și se crapă puțin ușa cuptorului. Pasca poloneză se pudrează cu zahăr și se servește, când s-a răcit, cu smântână sau cu gem.

Vezi și: Pască pentru Paști. Cum se face: Rețeta tradițională

Sărmăluțe moldovenești. Rețeta pentru masa de Paști

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel