Ingrediente
600 g brânză de vaci (cremă de brânză sau ricotta)
100 g zahăr
6 ouă
120 ml smântână
răzătură de la 2 lămâi
Cum se prepară
Într-un castron încăpător se amesteca cele 6 gălbenușuri cu 100 g zahăr până se obține un mix cremos. Se adaugă răzătura de lămâie, smântâna și brânza. Într-un alt castron se spumează cele 6 albușuri. Albușurile se adaugă peste gălbenușuri și se înglobează prin mișcări de învăluire, de jos în sus, potrivit retete.unica.ro.
Aluatul pentru pasca poloneză se toarnă într-o formă rotundă. Se dă la cuptorul preîncălzit pentru 50-60 minute (în funcție de cuptor). Dacă pasca se gătește prea repede la suprafață, se va acoperi cu folie de aluminiu.
După ce pasca s-a gătit, aceasta nu se scoate imediat din cuptor, ci se oprește focul și se crapă puțin ușa cuptorului. Pasca poloneză se pudrează cu zahăr și se servește, când s-a răcit, cu smântână sau cu gem.
Vezi și: Pască pentru Paști. Cum se face: Rețeta tradițională
Sărmăluțe moldovenești. Rețeta pentru masa de Paști
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- Riscurile la care ne expunem când facem cumpărături de pe Shein și Temu
- Lui Mihai Mărgineanu nu i-a venit să creadă ce a văzut în Vama Veche / foto în articol
- Cum să treci corect pe „sub masă” - Sfântul Epitaf, în Vinerea Mare. Preotul Nicolae Crângașu: Așa se face
- Copiii din București merg degeaba în Herăstrău. Nicușor Dan: Când se va rezolva problema cu locurile de joacă