De ce nu ni se arată cum se fac crenvurștii. Bulai: Am văzut cu ochii mei ce se întâmplă la o fermă de curcani / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Sociologul Alfred Bulai și jurnalistul Val Vâlcu au discutat despre modul în care se prepară crenvurștii și alte produse alimentare de acest gen.

În cadrul emisiunii Nod în Papură din data de 1 Mai, sociologul Alfred Bulai și jurnalistul Val Vâlcu au discutat despre modul în care se prepară crenvurștii și alte produse alimentare de acest gen.

„În industria alimentară nu o să prea vezi multe scene. Ai vrea să vezi filmare color cu modul în care se fac crenvurștii?“, a întrebat Alfred Bulai. 

„Să știi că e o producție britanică, făcută de BBC, unde sunt trei moderatori care încearcă să facă niște glume și să anime, că altfel ar fi ca la Discovery, și arată cum vine un camion, varsă diverse substanțe, le amestecă, după care începe și merge banda în care arată cum picură, curge, este aruncat și trece printr-un cuptor alimentul“, a spus Val Vâlcu.

„Pe zona asta de abatoare cred că se evită ca să nu stârnească ceva...“, a completat Val Vâlcu.

„Dar nici nu îți mai vine să mănânci“, a replicat Alfred Bulai. 

„Am văzut tot așa o producție de genul, la o fermă de curcani, care era în câmp deschis, unde erau mii de păsări și era unul plătit care mergea în permanență să-i ia pe ăia morți. Teoretic zicea că îi arde, dar nu știm“, a continuat sociologul.

„Ăla spunea că de obicei să rănesc, deoarece erau mii și nu prea aveau spațiu, și la fiecare cinci minute mai lua pe câte unul mort“, a mai zis Alfred Bulai.

„Dar în curte îi ține să fie cât mai aproape de natură, le pune muzică, mai discută cu ei, că altfel îi ține în cușcă și acolo nu se rănesc“, a zis Val Vâlcu.

„La curcani e greu, că sunt mari! Stau într-o curte sub cerul liber și care moare, moare, care nu, nu. Îi bagă în comerț dacă e, nu contează. Am văzut cu ochii mei și m-a șocat chestia asta (n.r. cu angajatul care adună curcanii morți)“, a spus amuzat Alfred Bulai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel