Sfaturi de economie financiară de la seniori. Cum reușesc să trăiască echilibrat în România. ”Suntem o familie trecută prin greutăți și ne chibzuim”
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto colaj pixabay - dcnews
foto colaj pixabay - dcnews
Educație financiară a fost învățată, în multe familii din România, de nevoie. Ceea ce astăzi ne-ar învăța un trainer financiar, ieri a practicat o bunică. Doar așa, au răzbit de la o lună la alta, având capacitatea de a zâmbi și a vorbi despre viață. Urmăriți un reportaj marca DCNews. 

”Prețurile mi se par cam piperate. Noi mai umblăm după promoții, mai reușim să luăm câte ceva mai ieftin, dar, în general, noi, pensionarii, ne descurcăm destul de greu. Ne rugăm să fim sănătoși măcar, dar nu mai suntem” a răspuns o femeie, pensionară, la întrebările Danei Mihai, jurnalistă DCNews, din stradă. 

Întrebată cum se descurcă de la lună la lună, aceasta a răspuns: ”Echilibrat. Adică suntem o familie trecută prin greutăți și ne chibzuim. Punem de toamna în congelator legume, umplem congelatorul cu de toate și-n perioada iernii cumpărăm mai puțin”. Soțul acesteia a intervenit: ”Și gătim în casă”. ”Da, da, gătim numai în casă. Nu ne ducem la restaurante, la spectacole nu mai putem să mergem la vârsta noastră. Nu avem niciun ajutor, ne descurcăm singuri la nivelul casei și așa reușim să facem față” a continuat pensionara, care a mărturisit: ”Ne ducem cu 100 de lei în piață și ne întoarcem cu o sacoșică anemică”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel