Cum am putea plăti mai puțin pentru asigurări. Sorin Mititelu (ASF): Scade costul riscului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Sorin Mititelu, vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), a spus cum am putea ajunge să plătim mai puțin pentru polițele de asigurări.

Vicepreședintele ASF a explicat dacă ar putea scădea costul unei poliţe de asigurare, pe măsură ce numărul asiguraţilor ar creşte.

"Acum, depinde de situaţie. Este mai complicat, că avem nevoie de dispersie pe o populaţie mai mare. Evident, cantitatea contează, pentru că acele costuri fixe de operare, de distribuţie, de administrare se împart pe un număr de unităţi mai mare şi, specific asigurărilor, printr-o masă din ce în ce mai mare, până la un punct, dispersia este absolut necesară şi scade costul riscului.

De la un nivel în sus, de la sute de mii sau milioane în sus, beneficiul diversificării prin adăugarea de noi membri nu mai este atât de important, pentru că este făcută deja dispersia", a spus Sorin Mititelu, în cadrul conferinței "Quo Vadis 2024!" - Ediția a VI-a, ”Provocări în Educația financiară din România!”, organizată de Fundația Institutul de Studii Financiare și trustul de presă DC Media Group.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel