Senator PC, enervat la culme de condițiile UDMR: Mai degrabă anticipate. Hunor, iredentist, șantajist ordinar
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Liderul senatorilor Partidului Conservator, Dumitru Pelican, a lansat o serie de atacuri dezlănțuite la adresa UDMR și a liderului formațiunii, Kelemen Hunor, pe care l-a numit "extremist", "iredentist" și "șantajist". Pelican preferă ca USD să treacă prin alegeri anticipate decât să accepte condiții ale UDMR precum arborarea steagului secuiesc sau o universitate în limba maghiară.

Pelican l-a catalogat pe Kelemen Hunor drept "cel mai iredentist lider maghiar", "extremist". "Este un șantaj ordinar. Rușine să vă fie, d-le Hunor", a spus senatorul conservator.

"Când vine vorba de Kelemen Hunor și de ministrul acela care a fost la Sănătate, Cseke... nu pot să-i pronunț numele, când era ministru în Guvernul Boc și când stătea sub steagul Odorheiului Secuiesc și spunea că Odorheiul Secuiesc nu este ținut românesc. Ce blestem poate avea acest popor să stea tot timpul în decursul ultimilor ani în aceste exerciții de guvernare la acel 5%, cât au ei", a spus Pelican, sâmbătă, la Antena 3.

Pelican a continuat, din ce în ce mai nervos, spunând că, în locul premierului Ponta, nu ar "ceda" solicitărilor "aberante" și "absurde".

"Așa a făcut guvernul Boc. I-au susținut PDL-ul până și pe cel care spunea că 1 decembrie (nu) e ziua națională, care a ajuns vicepreședinte la PE. Nu, nu ăsta prețul. Dacă nu vor să accepte condițiile absolut firești ca într-o conviețuire pașnică elegantă, sunt români înainte de toate, fără pretenții cu arborare de steaguri, fără universități în limba maghiară", a mai afirmat Pelican.

"Sunt în stare să merg și la alegeri anticipate dacă e cazul, dar să nu satisfac aceste pretenții absurde, abominabile", a punctat el.

PC s-a opus intrării la guvernare a UDMR, imediat după alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012, când PSD a anunțat că-și dorește cooptarea în guvern a maghiarilor.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, că există trei opțiuni pentru Uniune: fie în Opoziție, fie să sprijine Guvernul din Parlament, fie să participe la guvernare, însă în anumite condiții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel