Forțele Armate Ucrainene: Rusia suferă 85% din pierderile de pe frontul din estul Ucrainei
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Rusia suferă 85% din pierderile de trupe și echipamente pe frontul din estul Ucrainei, a declarat Nazar Voloshyn, purtător de cuvânt al Grupului Operațional și Strategic de Trupe Khortytsia, într-un comentariu pentru media ucraineană.  

Armata rusă suportă pierderi semnificative în ceea ce privește personalul și echipamentele în timpul operațiunilor ofensive, a spus Voloshyn. Acesta a subliniat rolul câmpurilor de mine și al dronelor în provocarea de daune substanțiale, deoarece opresc eficient vehiculele ușoare și blindate rusești.

Brigada de Asalt Aerian Tavrian a distrus peste 300 de unități de echipament rusesc în șase luni de luptă pe unul dintre fronturi, a declarat Voloshyn, notează NewVoiceofUkraine.


"Este vorba despre cel puțin trei brigăzi inamice!", a spus el.

Situația de pe frontul estic

Situația de pe frontul estic s-a înrăutățit semnificativ, a raportat Oleksandr Syrskyi, Comandantul Forțelor Armate Ucrainene, pe 13 aprilie.

Raportele ulterioare de la portalul de monitorizare DeepState din aceeași zi indicau faptul că forțele ruse au ocupat satul Bohdanivka și au făcut progrese în apropierea orașului Chasiv Yar. Cu toate acestea, Ministerul Apărării a respins afirmațiile că Bohdanivka ar fi fost ocupată, se mai arată în publicația menționată.

Generalul Syrskyi a dezvăluit ulterior despre conducerea militară rusă că presează forțele militare să asigure Chasiv Yar în regiunea Donetsk până la 9 mai.

Forțele ruse fac "încercări de a captura satul Ivanivske și periferia satului Bohdanivka cu orice preț" în încercarea de a înainta spre orașul Chasiv Yar din regiunea Donetsk, a spus Voloshyn pe 23 aprilie.

El a raportat anterior că aproximativ 20-25 de mii de soldați ruși încearcă să asalteze Chasiv Yar și zonele înconjurătoare.

Rusia își propune să captureze Chasiv Yar în Donbas până la 9 mai - șeful armatei ucrainene Syrskyi

Conducerea militară de vârf a Rusiei a ordonat soldaților săi să captureze Chasiv Yar în regiunea Donetsk până la 9 mai, a declarat comandantul-șef al Forțelor Armate Ucrainene, Oleksandr Syrskyi, pe Facebook.

După două zile petrecute într-o zonă critică și periculoasă, Syrskyi a oferit o actualizare a situației de pe front, subliniind eforturile concentrate ale inamicului de a sparge apărarea ucraineană în apropierea orașului Bakhmut și de a avansa spre canalul Siverskyi Donets-Donbas. Scopul final este de a captura Chasiv Yar și de a deschide calea pentru alte incursiuni în Kramatorsk.

În ciuda asalturilor neînduplecate ale adversarului, apărătorii ucraineni au respins eroic atacurile zilnice, împiedicând planurile inamicului. Syrskyi a subliniat rezistența forțelor ucrainene, care au contracarat eficient avansurile inamice, inclusiv folosind atacuri kamikaze și foc de artilerie pentru neutralizarea grupurilor de infanterie inamice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel