Tuță, candidat PNL Sector 1: Drulă trebuie să explice de ce mai susține un candidat trimis în judecată după ce a defilat cu sloganul Fără Penali în Funcții Publice
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
FOTO: Inquam Photos / Raul Stef
FOTO: Inquam Photos / Raul Stef
George Tuță, președintele PNL Sector 1, a transmis un mesaj după ce Clotilde Armand a fost trimisă în judecată: „Dezastrul administrației publice din România trebuie să răspundă în fața judecătorilor! Armand, de la incompetență la incompatibilitate”.

Procurorii au trimis-o astăzi în judecată pe Clotilde Armand pentru că și-a dat bani necuveniți din fonduri europene, culmea, chiar dintr-un proiect anticorupție! În tot acest timp, USR continuă să gireze un candidat cu probleme penale. 

”Clotilde Armand trebuie să răspundă acum în fața judecătorilor, pentru că cetățenii s-au lămurit deja demult. Iar Cătălin Drulă trebuie să explice de ce mai susține un candidat trimis în judecată pentru infracțiuni cu fonduri europene după ce a defilat ani în șir cu sloganul Fără Penali în Funcții Publice. E doar ultima jignire dintr-o serie lungă pe care Clotilde Armand și administrația ei au adus-o oamenilor care și-au pus încrederea în promisiunile goale ale USR-ului. Armand nu luptă cu mafia, fiindcă e ea însăși în boxa acuzaților. E timpul să lase locul la primărie unor oameni cinstiți, fără probleme penale”, a declarat George Tuță, președintele PNL Sector 1, și candidatul alianței PSD-PNL la Primăria Sectorului 1. 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a transmis astăzi un comunicat prin care informează publicul că procurorii „au finalizat urmărirea penală și au dispus trimiterea în judecată a inculpatei Armand Clotilde - Marie – Brigitte, Primarul Sectorului 1 București, pentru comiterea infracțiunii de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 alin. (1) Cod Penal”. Aceștia au oferit și detalii din dosar, informând că în perioada mai 2022 - august 2022, în calitate de Primar al Sectorului 1 din Municipiul Bucureşti, doamna Armand s-a desemnat singură manager al proiectului ”Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție”. Mai mult, procurorii informează că „inculpata Armand Clotilde - Marie – Brigitte  a emis patru  dispoziții care au produs foloase materiale pentru sine, beneficiind de majorări ale indemnizațiilor lunare în sumă totală de 18.720 lei  (venituri brute)”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel