S-a întâmplat în 29 ianuarie. Ziua de acțiune împotriva islamofobiei, după atacul armat asupra unei moschei din Quebec City
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik @EyeEm
FOTO: Freepik @EyeEm
Iată care sunt cele mai importante evenimente în istoria zilei de 29 ianuarie.

29 ianuarie este o zi marcantă pentru multe evenimente la nivel mondial. Iată câteva dintre cele mai importante, potrivit Reuters.

1941 - Ioannis Metaxas, prim-ministrul Greciei din 1936, a murit. Metaxas, politician și militar grec, a fost cunoscut pentru rolul său în instaurarea regimului autoritar în Grecia.

1986 - Yoweri Museveni a depus jurământul ca șef de stat al Ugandei și a rămas la conducere până în prezent. Museveni a fost implicat în politica ugandeză din 1971 și a condus o guerilă care a preluat puterea în 1986. 

1996 - Opera din Veneția, numită simbolic La Fenice sau ”Fenixul”, a fost distrusă de foc pentru a doua oară în istoria sa, după incendiul din 1836. A fost ulterior reconstruită și redeschisă în 2003.

2000 - Song Yongyi, un academic chinez stabilit în Statele Unite și reținut în China sub acuzația că ar fi adunat de secrete de stat, a plecat spre casă după eliberare.

2001 - Studenții protestatari au luat cu asalt parlamentul indonezian.

2002 - Cel mai mare cappuccino din lume a fost făcut în Verona.

2002 - Președintele american George W. Bush descrie "axa răului" în discursul său privind starea națiunii.

2005 - Sunt lansate zborurile charter istorice între China și Taiwan, marcând un pas semnificativ în normalizarea dintre cele două țări.

2013 - Accident de avion al companiei SCAT Airlines în Almaty, Kazahstan.

2017 - Împușcătură fatală la o moschee din Quebec City. Atacul armat, soldat cu moartea a șase persoane și mulți răniți, a șocat comunitatea locală și internațională. Atacatorul, în vârstă de 27 de ani, a fost condamnat pe viață. În Canada, 29 ianuarie a fost decretată Ziua națională de comemorare a atacului de la moscheea din Quebec și de acțiune împotriva islamofobiei.

2017 - Record mondial stabilit în Argentina pentru cel mai mare număr de oameni plutind ținându-se de mână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel