Vremea de Florii, 1 mai şi Paşti. ANM a venit cu prognoza completă
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Duminică, 28 aprilie, creştinii ortodocşi sărbătoresc Floriile. Mii de români îşi celebrează onomastica, astfel că este de aşteptat ca zonele amenajate pentru grătare în jurul oraşelor să fie pline. ANM a venit cu prognoza meteo actualizată. 

Diana Giurgiu, meteorolog ANM, anunţă că de Florii "din punct de vedere termic, în cea mai mare parte a ţării, vorbim de o vreme caldă. Temperaturile, în timpul zilei, ne aşteptăm să urce în jurul valorii de 25 grade, cu precădere în partea de vest a teritoriului. Sunt temperaturi mai ridicate decât ar trebui să avem în această perioadă. În mod normal, în această perioadă ar trebui să avem temperaturi între 14 şi 21 de grade. Mâine, dar şi în zilele următoare, cu mici oscilaţii, de la o zi la alta, de la o regiune la alta, suntem peste aceste valori. 

Cele mai mari valori vor fi în vestul teritoriului. În zilele următoare, ne aşteptăm ca acolo temperatura să urce până la 25-27 de grade". 

Unde plouă în România. De pe 1 mai se schimbă vremea

În ciuda temperaturilor ridicate, ANM anunţă că nu scăpăm de ploi. 

"Dacă este să vorbim despre aspectul ploilor, şi astăzi am avut în zona montană şi submontană ploi de scurtă durată. Tot acolo aşteptăm şi mâine aceste ploi. Din 1 mai, însă, se schimbă vremea, sub aspectul ploilor. Ele îşi vor face apariţia în partea de est, sud-est a teritoriului. După data de 1 mai, tendinţa va fi de apariţie prin partea de sud-vest a teritoriului, iar apoi local şi temporar şi în celelalte zone. 

Din punct de vedere termic, după 1 mai vom avea temperaturi în media perioadei, dar în partea de vest a teritoriului am putea avea depăşiri ale acestor valori medii anuale. Vântul va avea intensificări în zilele următoare, mai ales în partea de sud-est şi centru a teritoriului", a declarat Diana Giurgiu la Antena 3 CNN. 

"Mai este de văzut până ajungem în noaptea de Paşti. Din punct de vedere termic, ne vom menţine pe un fond cald. Nici nopţile nu vor fi reci, temperaturile minime vor fi între 2 şi 11 grade. Astfel, oricum în nopţile următoare, inclusiv în perioada Paştelui, nu aşteptăm ca temperaturile în zonele joase să scadă sub 4 grade. Doar în zonele depresionare se vor apropia de zero grade. Vom avea ceva ploi şi în noaptea de înviere, la nivel local şi regional. Vom reveni cu noi informaţii pe măsură ce ne apropiem", a concluzionat meteorologul ANM. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel