Marina Almășan, plângere penală pentru hărțuire la locul de muncă și abuz în serviciu. Toate detaliile, într-un interviu pentru Spectacola.ro
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Marina Almășan, la Oracolul Vedetelor
Marina Almășan, la Oracolul Vedetelor
Marina Almășan a fost audiată, după ce a depus o plângere penală, pentru hărțuire la locul de muncă și pentru abuz în serviciu.

Despre culisele acestui scandal, Marina Almășan a vorbit în exclusivitate pentru Spectacola.ro.

Cu aproape doi ani în urmă, în iunie 2022, TVR 2 a transmis o ediție „controversată” a programului „Rivalii”, găzduit de Marina Almășan. Subiectul abordat a fost impactul absenței educației sexuale în școli, iar în cadrul acestui episod, artistul folk român Daniel Iancu a cântat piesa „Olguța gelofila”.

La aproximativ un an după acea emisiune, în martie 2023, aceeași ediție a programului „Rivalii” a fost redifuzată pe TVR 2. În acea ocazie, Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a fost sesizat anonim cu privire la conținutul melodiei „Olguța gelofila” interpretată în cadrul emisiunii. Sesizarea pretindea că versurile melodiei ar putea fi interpretate în sens sexual și ar putea sugera referințe la pedofilie.

CNA a examinat sesizarea și a solicitat TVR să ceară scuze public prin intermediul unui comunicat pentru ceea ce a fost perceput ca un mesaj ofensator, deși versurile melodiei erau, de fapt, o satiră. După publicarea comunicatului, Ruxandra Țuchel, directorul TVR 2, ar fi solicitat suspendarea întregului sezon de redifuzări ale programului „Rivalii” și desfășurarea unei investigații disciplinare asupra Marinei Almășan.

Ce a urmat pentru Marina Almășan? Un calvar.

„Mi-a afectat profund sănătatea și liniștea sufletească. Ceea ce m-a durut cel mai tare,  le-a produs suferință - fizică și emoțională - bătrânilor mei părinți”, a spus Marina Almășan pentru Spectacola.

Citiți interviul pe larg pe Spectacola.ro - https://www.spectacola.ro/marina-almasan-lupta-impotriva-conducerii-tvr-2-realizatoarea-tv-a-depus-plangere-penala-pentru-hartuire-si-abuz-in-serviciu_38793.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel