Un bărbat de 82 de ani a fost înşelat prin metoda "Accidentul"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @travelarium
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @travelarium
Metoda "Accidentul" a făcut o nouă victimă. 

Un bărbat în vârstă de 82 de ani din Alba Iulia le-a dat 32.000 de lei unor necunoscuţi, care l-au înşelat prin metoda "Accidentul", potrivit unui comunicat transmis, duminică, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

"Ieri, 3 februarie 2024, la nivelul Poliţiei Municipiului Alba Iulia a fost semnalată o faptă de înşelăciune, prin metoda 'Accidentul', un vârstnic de 82 de ani fiind păgubit cu suma de 32.000 de lei. Bărbatul a fost contactat telefonic de către persoane necunoscute, care, după ce şi-au atribuit diferite calităţi, i-au prezentat situaţii neadevărate şi au susţinut că un membru al familiei acestuia a fost implicat într-un accident rutier", se menţionează în comunicat.

IPJ Alba atrage din nou atenţia cetăţenilor ca, atunci când primesc un telefon sau sunt abordaţi de persoane necunoscute care-şi atribuie diferite calităţi, să se asigure cu privire la informaţiile primite.

"Nu trimiteţi bani prin persoane necunoscute, în speranţa că îi veţi ajuta pe cei dragi şi nu daţi crezare imediat unor 'poveşti' anunţate telefonic de persoane care pretind că au calitate oficială, ci sunaţi la Poliţie, pe numărul de urgenţă 112, sau adresaţi-vă, imediat, celei mai apropiate unităţii de Poliţie", transmite IPJ Alba, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel