PSD și PNL, ultima încercare de comasare. A treia negociere pe alegeri/ Ciucă și Ciolacu au vorbit la telefon
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pixabay
foto pixabay
Negocierile pentru comasarea alegerilor au eșuat de două ori în coaliția de guvernare.

UPDATE: Conform Antena 3, ar fi avut loc o discuție telefonică între Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, în această dimineață. 

”Noi nu am spus niciodată că vrem să ne retragem din coaliție. Dl. Ciolacu s-a trezit că el își dă demisia. Noi nu am deschis acest subiect. Noi nu credem că funcția de președinte al României se negociază ca la piață” a spus liberalul Tănase Stamule. Vezi aici mai mult

---- 

Comasarea alegerilor s-a transformat rapid dintr-o variantă posibilă într-una imposibilă, după ce PNL și PSD nu doar că nu s-au înțeles, dar au ieșit cu declarații încrâncenate de la negocieri, mergând până la cele despre ruperea coaliției de guvernare ”de ieri”. 

Variantele de pe masa discuțiilor au fost: 

- comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare, pentru 9 iunie. 

- comasarea alegerilor parlamentare cu cele prezidențiale (turul al doilea) pentru 8 decembrie. 

PSD vrea totul sau nimic, respectiv stabilirea de acum a ambelor comasări. PNL vrea un proces etapizat, adică să se stabilească acum comasarea pentru iunie și, după alegerile din iunie, în funcție de rezultat, comasarea pentru decembrie. 

Inquam Photos / Octav Ganea

Marți, a fost ședință în PNL, în care partidul ar fi acordat un mandat lărgit de negociere. Se pare, conform unor surse, că s-ar discuta și despre candidați unici, inclusiv la prezidențiale. 

După ce în spațiul public, unii lideri au ieșit cu declarații despre ruperea coaliției, ca urmare a neînțelegerii pe comasare, alții au venit apoi cu declarații în care dădeau asigurări că dacă nu se ajunge la un acord pe comasare, nu se va rupe coaliția, ci se vor desfășura alegerile separat, conform calendarului electoral. 

Astăzi, va fi o zi decisivă în coaliție, legat de acest subiect, sau cel puțin așa s-ar dori. 

Rămâneți pe dcnews.ro pentru ultimele informații. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel