Presa britanică, mesaj dur la adresa Camillei, soția Regelui Charles: De la distrugătoarea de căsnicii, la Regina Consoartă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Presa britanică, mesaj dur la adresa Camillei, soția Regelui Charles: De la distrugătoarea de căsnicii, la Regina Consoartă / Foto: Instagram The Royal Family
Presa britanică, mesaj dur la adresa Camillei, soția Regelui Charles: De la distrugătoarea de căsnicii, la Regina Consoartă / Foto: Instagram The Royal Family
Cotidianul The Guardian i-au făcut un portret destul de dur Camillei, soția Regelui Charles.

Mulți regi au avut amante și nu puțini au avut copii nelegitimi lăsați moștenire, dar foarte puțini s-au căsătorit cu acestea și astfel să îi facă regine. Prin urmare, soția Regelui Carol al III-lea, Camilla, va călca pe terenuri noi și potențial sensibile ca Regină Consoartă, așa cum știe bine, scrie The Guardian.

Atitudinile sociale ale Camillei s-au schimbat brusc în cei aproximativ 25 de ani de când a ieșit din umbra Dianei, Prințesa de Wales, ca ceea ce aceasta din urmă a descris ca fiind a treia persoană din căsnicia sa în timpul celebrului interviului Panorama, realizat de BBC, în 1995.

Dacă atitudinile regale ar fi evoluat mai devreme, în urmă cu 50 de ani, când Charles a curtat-o pentru prima dată, și ar fi acceptat posibilitatea ca moștenitorul tronului să se căsătorească cu o femeie de rând în loc de o prințesă sau un membru al aristocrației - așa cum a reușit în cele din urmă să facă fiul său William - atunci lucrurile ar fi putut fi mult mai puțin tulburi pentru familia regală.

Străbunica ei a fost amanta lui Edward al VII-lea

Nu că ea, Camilla Rosemary Shand, așa cum s-a născut, ar fi o persoană deosebit de comună. Mama ei, Rosalind, era fiica celui de-al treilea baron Ashcombe, iar tatăl ei, Bruce, era un fost maior care devenise un comerciant de vinuri de lux după ce părăsise armata. Unul dintre străbunicii ei materni a fost Alice Keppel, amanta lui Edward al VII-lea, mai scrie sursa citată.

Camilla, alături de fratele și sora ei au crescut în East Sussex și în centrul Londrei, copii ai privilegiilor și ai bogăției. În cuvintele biografului regal Gyles Brandreth: "Familia Shands aparținea, fără îndoială, clasei superioare, avea poziție... își deschideau grădina pentru sărbătoarea de vară a Asociației locale a Partidului Conservator. Destul spus".

Camilla a avut parte de o o educație privată - un nivel O-level, nu o universitate - și a mers la o școală elvețiană de finisare, după care a terminat cu un curs de franceză la Paris. S-a tot distrat. A fost concediată de la un loc de muncă pentru că a venit târziu după o petrecere, lucrând ca recepționeră la firma de decorațiuni de modă Sibyl, Colefax and Fowler din Mayfair.

Cum l-a cunoscut Camilla pe Charles

În 1965, a devenit una dintre tinerele bogate care se perindau în cercuri sociale similare cu cele ale lui Charles, care era cu 18 luni mai tânăr decât ea. Aveau interese comune, iar el se pare că era îndrăgostit. Au avut o relație ascunsă, surprinsă ocazional de presă în timpul unor întâlniri clandestine la meciurile de polo.

Dar Charles a ezitat cumva. A plecat în serviciul naval. Nu era suficient de regală? Nu era pe deplin sigur? A devenit totul prea public?

"Era ideal, știm asta acum, dar nu a fost posibil", a spus verișoara lui Charles, Patricia Knatchbull.

Camilla cu siguranță nu era pe nicio listă de soții eligibile, deoarece Charles căuta în mod chinuitor în public o mireasă. Și, probabil obosită să aștepte, ea a plecat și s-a căsătorit cu Andrew Parker-Bowles, un ofițer al Gărzii în Blues and Royals, în 1973. În urma acestei căswnicii ea a născut doi copii, Tom și Laura, dar a divorțat în 1994.

Între timp, presupusa căsnicie de basm a lui Charles cu Diana Spencer, membră a uneia dintre cele mai vechi familii aristocratice din Anglia, era, de asemenea, năucitoare, mai întâi în privat și apoi din ce în ce mai public. Cuplul împărtășea puține interese, Charles era cu 13 ani mai în vârstă decât soția sa și cuplul abia se cunoștea atunci când au decis să se căsătorească. Charles era gelos pe popularitatea Dianei, iar ea l-a găsit distant și lipsit de afecțiune. A ajuns din ce în ce mai mult să o învinuiască pe Camilla pentru înstrăinarea lor tot mai mare, iar Charles a recunoscut adulterul.

Charles și Camilla au redevenit iubiți în 1980, cu un an înainte de nunta lui Charles cu Diana, au reluat din nou relația la mijlocul anilor '80, iar în 1992 aventura lor a devenit publică odată cu publicarea așa-numitelor casete Camillagate, conversații intime înregistrate în secret între ei. Charles a refuzat să pună capăt relației, iar la mijlocul anilor '90 a divorțat atât el, cât și Diana și soții Parker-Bowleses.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel