Peskov amenință din nou România, după ce Divizia 101 aeropurtată a SUA a ajuns în țara noastră. "Pericolul este mai mare"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Peskov amenință din nou România, după ce Divizia 101 aeropurtată a SUA a ajuns în țara noastră. "Pericolul este mai mare" / Foto: Kremlin.ru
Peskov amenință din nou România, după ce Divizia 101 aeropurtată a SUA a ajuns în țara noastră. "Pericolul este mai mare" / Foto: Kremlin.ru
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin lansează din nou amenințări la adresa Românei.

Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui rus, lansează din nou amenințări la adresa României. Comentând despre desfășurarea Diviziei 101 Aeropurtate a Forțelor Terestre ale SUA în România, acesta a afirmat că cu cât trupele americane sunt mai aproape de granițele Rusiei, cu atât este mai periculos pentru Federația Rusă, scrie Interfax.

"Cu cât trupele americane sunt mai aproape de granițele noastre, cu atât pericolul este mai mare pentru noi...", a spus purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, comentând decizia.

El a adăugat că o astfel de desfășurare în apropierea granițelor Federației Ruse "nu duce la consolidare, predictibilitate și stabilitate în regiunea noastră"

Sursa citată menționează că președintele american Joe Biden a anunțat, în luna iunie a acestui an, planuri de creștere a contingentului militar în Europa, în special, pentru a disloca o brigadă suplimentară de trupe americane în România, pe bază de rotație.

Celebra Divizie 101 aeropurtată a SUA se antrenează pentru război cu Rusia în România. "Suntem gata să apărăm fiecare centimetru de sol NATO"

Canalul de televiziune american CBC a relatat despre desfășurarea Diviziei 101 Aeropurtate a SUA în România. Aproximativ 4.700 de mii de militari s-au mutat din Kentucky în Europa. Comandantul uneia dintre brigăzi, Edwin Matthydes, a spus că unitatea sa este mai aproape de Ucraina decât orice alte forțe americane și monitorizează îndeaproape acțiunile Rusiei.

Divizia 101 Aeropurtată a Armatei SUA a fost desfășurată în Europa pentru prima dată în aproape 80 de ani, pe fondul tensiunilor crescânde dintre Rusia și NATO. Unitatea de infanterie ușoară, supranumită "Screaming Eagles", este pregătită să se desfășoare pe orice câmp de luptă din lume în câteva ore, gata de luptă.

CBS News s-a alăturat comandantului adjunct al diviziei, generalul John Lubas, și colonelului Edwin Matthaidess, comandantul echipei de luptă a Brigăzii a 2-a, cu un elicopter Black Hawk pentru o călătorie de o oră până la marginea teritoriului NATO - la doar aproximativ trei mile de la granița României cu Ucraina.

Din momentul în care președintele rus Vladimir Putin a lansat invazia pe scară largă a Ucrainei pe 24 februarie, forțele sale au avansat spre nord din Peninsula Crimeea, o regiune ucraineană asupra căreia Moscova a preluat ilegal controlul în 2014. De mai bine de șapte luni, trupele ruse au a încercat să avanseze de-a lungul coastei Mării Negre în regiunea Herson, cu scopul de a captura orașele-port cheie ucrainene Mykolaiv și Odesa. Scopul lor este să întrerupă accesul ucrainean la mare, lăsând țara și forțele sale militare fără ieșire la mare.

Acea amenințare, atât de aproape de teritoriul NATO din România, este motivul pentru care a fost trimisă una dintre cele mai importante divizii de asalt aerian din America, cu niște echipamente grele.

"Suntem gata să apărăm fiecare centimetru de sol NATO", a declarat Lubas pentru CBS News. "Aducem un aport unic prin capacitatea noastră de asalt aerian... Suntem o forță de infanterie ușoară, dar, din nou, aducem această mobilitate cu noi, pentru avioanele noastre și atacurile aeriene", a mai spus el. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel