Novak Djokovic - Jannik Sinner, scor final în semifinala de la Melbourne
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Jannik Sinner va juca în finala de la Australian Open 2024 cu Daniil Medvedev sau Alexander Zverev
Jannik Sinner va juca în finala de la Australian Open 2024 cu Daniil Medvedev sau Alexander Zverev
Novak Djokovic, campionul en titre de la Australian Open și deținătorul recordului de trofee cucerite la această competiție (10), a fost eliminat în semifinalele turneului de Mare Şlem de la antipozi, fiind învins în patru seturi, 6-1, 6-2, 6-7 (6/8), 6-3, de italianul Jannik Sinner, într-o partidă disputată vineri la Melbourne.

Djokovic, în vârstă de 36 de ani, vede astfel spulberat visul de a cucerit al 25-lea și-a trofeu de Grand Slam și a îmbunătățit recordul pe care îl împarte în prezent cu legenda tenisului australian Margaret Court, pe care la egalat în septembrie 2023. , după victoria sa de la US Open.

Jannik Sinner (22 ani), ocupantul locului al patrulea în clasamentul ATP, sa impus după trei ore și 22 de minute de joc în fața lui Djokovic, punând capul seriei de 33 de victorii consecutive ale sârbului la Australian Open. Raportul mingilor directe câștigătoare a fost echilibrat (32-31 pentru Djokovic), dar liderul mondial a făcut multe erori neforțate (54-28).

Italianul va disputa duminică prima finală de Mare Şlem din cariera sa, câştigătorul meciului dintre rusul Daniil Medvedev (nr. 3) şi germanul Alexander Zverev (nr. 6).

De menționat că aceasta este a treia victorie stabilită de Jannik Sinner în ultimele patru confruntări cu Novak Djokovic, în fața faptului să mai impus la Turneul Campionilor, în faza grupelor (înainte ca să-și revanșeze în finală), iar apoi de două ori. în cursul întâlnirii de Cupa Davis dintre Italia și Serbia.

Italianul va juca în finala de la Australian Open 2024 cu Daniil Medvedev sau Alexander Zverev.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel