Murray dă noi indicii despre retragere: „Probabil nu mai am prea mult timp rămas”
Data publicării:
Autor: Mihai Preda
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Andy Murray, în vârstă de 36 de ani, care și-a încheiat seria de șase înfrângeri consecutive săptămâna trecută la Doha, a declarat că 2024 ar putea fi ultimul său an în turul ATP.

Fostul număr unu mondial a luptat pentru a reveni după ce a pierdut primul set și a reușit să-l învingă pe Denis Shapovalov cu scorul de 4-6, 7-6 (7/5), 6-3, ajungând în turul al doilea, relatează AFP.

Britanicul în vârstă de 36 de ani, care a întrerupt o serie de șase înfrângeri la rând la Doha săptămâna trecută înainte de a fi eliminat de adolescentul ceh Jakub Mensik, a declarat BBC-ului în decembrie trecut că 2024 ar putea fi ultimul său an pe turul ATP.

"Probabil nu mai am prea mult timp rămas, dar voi face tot ce pot în aceste ultime luni", a declarat Murray luni.

"Încă iubesc să concurez și încă iubesc jocul. Desigur, devine din ce în ce mai greu să concurezi cu băieții tineri și să-ți ții corpul în formă și proaspăt."

Murray a părut să spună că "acest joc nu mai este pentru mine" către echipa sa în timpul pierderii dificile împotriva lui Mensik săptămâna trecută, dar a minimalizat acele comentarii.

"Oamenii citesc mult în ceea ce spun uneori pe teren și nu întotdeauna este rațional", a adăugat el. "Dar oricum, toată lumea mă întreabă despre asta tot timpul."

Murray și-a asigurat a 500-a victorie pe terenuri dure, alăturându-se lui Roger Federer, Novak Djokovic, Andre Agassi și Rafael Nadal în atingerea acestei performanțe.

"Da, nu-i rău (500 de victorii pe terenuri dure). Terenurile dure au fost o suprafață excelentă pentru mine de-a lungul anilor... Sunt foarte mândru de asta."

Murray a avut dificultăți în a contenii un prim set puternic al fostului jucător din top 10, Shapovalov, care încearcă să-și găsească cea mai bună formă după ce a ratat finalul sezonului trecut din cauza unei accidentări.

Dar campionul de trei ori al turneelor de Grand Slam a câștigat tie-break-ul setului al doilea înainte de a trece ușor de decisiv cu o dublă pauză.

Murray se va confrunta cu veteranul Gael Monfils sau cu francezul Ugo Humbert, cap de serie cinci, în optimi.

Britanicul nu a ajuns în sferturi la un eveniment ATP de la finala pierdută de Daniil Medvedev în Qatar acum mai bine de un an.

Murray a coborât 17 locuri în clasamentul ATP mai devreme luni, ajungând pe locul 67.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel