Halep, mesaj emoționant după audierile de la TAS: Coşmarul pe care l-am trăit timp de un an şi jumătate s-a terminat
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Fostul lider mondial al tenisului feminin, Simona Halep, a transmis un mesaj emoționant de mulțumire fanilor și tuturor celor care i-au fost alături în perioada dificilă prin care a trecut, după ce a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă. Mesajul a fost postat de Halep pe contul său de Instagram, marți.

În declarația sa, Halep a exprimat recunoștința sa pentru sprijinul primit și pentru încrederea necondiționată pe care fanii și comunitatea tenisului i-au acordat-o în această perioadă complicată. Ea a subliniat că pentru ea s-a încheiat coșmarul trăit timp de un an și jumătate și acum așteaptă cu încredere decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS).

"Coșmarul pe care l-am trăit timp de un an și jumătate s-a terminat. Am avut șansa de a-mi prezenta apărarea în fața TAS și de a demonstra că nu am recurs niciodată la niciun fel de dopaj. Este ceea ce am declarat din prima zi în care am fost acuzată", a scris Halep în mesajul său.

Ea și-a exprimat încrederea că decizia TAS va fi una justă și a menționat că va împărtăși imediat cu fanii săi orice informație legată de caz.

În final, Halep a adăugat: "Vă doresc toate cele bune. Binele și adevărul înving întotdeauna".

Simona Halep a primit o suspendare de patru ani din partea Agenției Internaționale pentru Integritate în Tenis (ITIA) pentru două încălcări ale regulamentelor antidoping. Recent, ea a făcut apel la această decizie în fața Tribunalului de Arbitraj Sportiv și așteaptă verdictul acestuia.

Halep a susținut în mod constant că este nevinovată în acest caz, iar recent, antrenorul său, Patrick Mouratoglou, a recunoscut că se simte responsabil pentru situația creată, susținând că substanța interzisă ar fi provenit dintr-un supliment de colagen recomandat de echipa sa.

Simona Halep cere daune de 10 milioane de dolari

Simona Halep cere daune de 10 milioane de dolari de la compania canadiană care a produs suplimentul alimentar contaminat cu Roxadustat.

Aflată în așteptarea unui verdict după apelul făcut la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, privind suspendarea de patru ani, în cazul de dopaj, Simona Halep a dat în judecată compania canadiană care a produs suplimentul alimentar, care în opinia sa, poate duce la încheierea carierei, relatează Reuters.

Simona Halep cere daune de peste 10 milioane de dolari de la Quantum Nutrition, care operează sub numele de Schinoussa Superfoods, după ce a fost depistată pozitiv la US Open 2022 pentru Roxadustat, un medicament folosit adesea de persoanele cu anemie.

Roxadustat se află pe lista substanțelor interzise de Agenția Mondială Antidoping, deschide o nouă filă, deoarece poate crește hemoglobina și producția de celule roșii din sânge, sporind rezistența.

Fostul lider mondial, în vârstă de 32 de ani, a declarat că a folosit suplimente de Schinoussa în timpul turneului US Open 2022, și că produsul Keto MCT, pe care l-a luat, a fost contaminat cu Roxadustat, care nu a fost dezvăluit pe etichetă.

Încă de la începtul suspendării, din octombrie 2022, dubla campioană de Grand Slam și-a susținut nevinovăția și a declarat că nu a folosit niciodată substanțe interzise și că neglijența Quantum și afirmațiile false că suplimentul său era legal i-au afectat cariera și i-au provocat umilințe.

De asemenea, Simona Halep cere și daune punitive. Ea a dat în judecată într-o instanță din statul New York, în Manhattan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel