Australian Open: Jucătoarea ucraineană de tenis Yelyzaveta Kotliar, anchetată pentru că a dat mâna cu adversara rusoaică Vlada Micheva
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
O jucătoare de tenis ucraineană în vârstă de 16 ani este anchetată de țara sa de origine pentru că a dat mâna cu adversara sa din Rusia la finalul meciului de la Australian Open.

Yelyzaveta Kotliar tocmai pierdut cu 6-2 6-4 în confruntarea cu Vlada Micheva din primul tur al probei de simplu juniori, când cele două s-au întâlnit la fileu.

Jucătorii ucraineni din circuitul de tenis au refuzat să dea mâna cu adversarii din Rusia și Belarus după atacul inițial al Moscovei asupra țării lor.

Federația ucraineană de tenis (UTF) a declarat că analizează "incidentul neplăcut" de la Melbourne Park, însă tatăl lui Kotliar a spus că a fost o "greșeală" și a afirmat că fiica sa nu va "permite ca așa ceva să se mai întâmple".

"La începutul carierei tale, este greu să faci față și să nu ai emoții."

Într-o declarație publicată prin intermediul UTF, Konstantin Kotliar a declarat: "La începutul carierei tale, este greu să faci față și să nu ai emoții. Din nefericire, fiica mea nu se simțea calmă, emoțiile ei erau puternice, așa că nu și-a controlat complet comportamentul."

"Ea a îndeplinit automat ritualul de după meci, fără să-și dea seama că în spatele fileului se afla un reprezentant al țării care a lansat atacul asupra patriei noastre. A fost cu siguranță o greșeală pe care Liza o regretă și ne asigură că nu va mai permite niciodată să se întâmple așa ceva", a mai afirmat tatăl jucătoarei.

Controversa vine în contextul în care ucraineanca Dayana Yastremska a devenit prima jucătoare calificată în calificări care a ajuns în semifinalele Australian Open în ultimii 45 de ani.

Yastremska a fost întrebată despre strângerea de mână a lui Kotliar și a spus: "Știți, ucraineni, avem poziția noastră. Noi nu dăm mâna. Dar cred că este încă un pic cam tânără. Nu are prea multă experiență. Dar sunt sigur că ea este alături de Ucraina și sunt sigur că a devenit prea emotivă și confuză", conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel