Nouă expoziție tematică la Palatul Suțu: Simboluri în antiteză. Când Iluzia dorește Puterea, iar Cunoașterea devine Speranță
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Miercuri, 6 octombrie 2021, de la ora 10.00, se deschide o nouă expoziție tematică la Palatul Suțu: Simboluri în antiteză. Când Iluzia dorește Puterea, iar Cunoașterea devine Speranță. 

Trecând pragul acestei expoziții, ne dorim ca Vizitatorul să devină un Explorator, care trebuie să aibă puțin vocabular semantic privind istoria, precum și înțelegere pentru propriile-i imagini în oglindă. Proiectul expozițional dezvăluie un discurs vizual, ce asociază și subliniază bivalența unei selecții de obiecte/fragmente/mărturii ale unei Românii aflată într-o perpetuă schimbare, ca fond și ca formă.

Expoziția este și demersul unui traseu visat spre o societate modernă, integrată în valorile europene, descrise prin școală, tradiție, frumos, dezvoltare, profesii, acționariat, antreprenoriat, și care se îndreaptă discret spre o transformare a valorilor, o răsturnare de roluri în sensul acelorași obiecte/subiecte, poziționate în antitezã, cum ar putea fi, de pildã, o seceră și un ciocan stând de strajă coroanei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel