Mingea cu care Maradona a marcat golul numit "Mâna lui Dumnezeu", scoasă la licitaţie
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Mingea cu care Diego Armando Maradona a înscris împotriva Angliei la Cupa Mondială din 1986 va fi scoasă la licitaţie pe o sumă record. 

Mingea cu care legendarul fotbalist argentinian Diego Maradona a marcat golul cunoscut drept Mâna lui Dumnezeu, împotriva Angliei, la Cupa Mondială din 1986, va fi scoasă la licitaţie luna viitoare, pentru un preţ de pornire estimat la 2,8-3,3 milioane de dolari, transmite DPA.

Faimosul decar sud-american a împins mingea cu mâna peste portarul Angliei, Peter Shilton, la un duel aerian, deschizând scorul în sfertul de finală găzduit de stadionul Azteca din Ciudad de Mexico. Argentina a câştigat atunci cu 2-1, Maradona marcând şi al doilea gol al echipei Albiceleste, după o acţiune personală în care a driblat mai mulţi adversari, reuşita devenind ulterior Golul secolului.

Arbitrul Ali Bin Nasser, care a condus meciul cu pricina şi nu a reuşit să vadă henţul evident al lui Maradona, este posesorul mingii. Balonul va fi vândut de Graham Budd Auctions, pe 16 noiembrie, în Marea Britanie.

Arbitrul tunisian a declarat că a simţit că este momentul potrivit pentru a împărţi acest obiect de colecţie cu lumea şi şi-a exprimat speranţa că persoana care va achiziţiona mingea o va expune public.

Nu am văzut clar faza. Cei doi jucători, Shilton şi Maradona, erau cu spatele la mine. Conform instrucţiunilor FIFA, m-am uitat la arbitrul de linie pentru a confirma validarea golului, iar el s-a îndreptat către centrul terenului, indicând că golul ar trebui validat. La finalul meciului, selecţionerul Angliei, Bobby Robson, mi-a spus 'Ai arbitrat bine, dar tuşierul a fost iresponsabil'.

Maradona, care a decedat în noiembrie 2020, a pretins că a marcat golul în cauză un pic cu capul lui Maradona şi un pic cu mâna lui Dumnezeu.

Argentina a cucerit Cupa Mondială în Mexic, după ce a învins echipa Republicii Federale Germane cu 3-2 în finală.

Tricoul în care a evoluat Maradona în meciul cu Anglia fost vândut în mai pentru 8,2 milioane de dolari, un nou record pentru un obiect sportiv de colecţie.

La licitaţia de luna viitoare va fi disponibil şi tricoul arbitrului Bin Nasser de la meciul Anglia - Argentina, precum şi un tricou cu autograf care i-a fost oferit ulterior de Maradona, scrie Agerpres.

Gică Hagi, inclus în topul celor mai buni jucători din toate timpurile

”Cu una dintre cele mai ciudate traiectorii de carieră printre marii jucători moderni, Hagi și-a petrecut cea mai bună parte a unui deceniu evoluând ca mijlocaș ofensiv în campionatul României, înainte de doi ani de succes la Real Madrid și mai târziu o perioadă similară la Barcelona. 

Între timpul petrecut la cei doi giganți spanioli au fost doi ani plini de căldură în Italia, unde a făcut parte din contingentul „Mica România” a lui Mircea Lucescu la Brescia. El a retrofradat în primul său sezon, dar a rămas loial clubului în ciuda ofertelor mai bune și l-a promovat înapoi în Serie A.

La vârsta de 30 de ani, unde se presupune că se apropia de retragere, s-a alăturat clubului Galatasaray, unde și-a petrecut o jumătate de deceniu fructuoasă, cimentându-și statutul de legendă vie și adunând alte 10 trofee.

Momentul carierei: SUA 1994, când România a ajuns în sferturile de finală ale Cupei Mondiale (eliminând Argentina pe parcurs), inspirată de Hagi și piciorul său stâng magic”, este descrierea făcută de cei de la fourfourtwo.com.

Conform acestui top, Leo Messi este pe primul loc, Maradona pe al doilea, iar Cristiano Ronaldo pe locul trei. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel