Medvedev, mesaj sfidător la adresa liderilor din Occident: "Aveți grijă la discurs, domnilor"! Amenință cu "războaie reale"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Medvedev, mesaj sfidător la adresa liderilor din Occident: "Aveți grijă la discurs, domnilor"! Amenință cu "războaie reale" / Foto: Facebook Dmitri Medvedev
Medvedev, mesaj sfidător la adresa liderilor din Occident: "Aveți grijă la discurs, domnilor"! Amenință cu "războaie reale" / Foto: Facebook Dmitri Medvedev
Dmitri Medvedev a transmis un mesaj sfidător la adresa liderilor din Occident.

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a venit cu un mesaj sfidător la adresa liderilor din Occident. Acesta le-a cerut politicienilor occidentali să fie mai atenți în folosirea cuvântului „război” în raport cu Rusia, chiar și în raport cu economia, scrie Interfax.

"Acolo, un ministru francez a spus astăzi că ne-au declarat un război economic. Aveți grijă la discurs, domnilor! Și nu uitați că războaiele economice din istoria omenirii au escaladat adesea în războaie reale.", a scris Medvedev pe Twitter.

Declarația care l-a enervat pe Medvedev

Ministrul francez al Economiei și Finanțelor, Bruno Le Maire, a declarat pentru France Info că Europa va lansa un „război economic și financiar” împotriva Rusiei pentru a-i distruge economia. "Sancțiunile au un efect. Și acest efect este uriaș. Vom duce un război economic și financiar total împotriva Rusiei", a spus el.

În weekend, președintele Vladimir Putin a ordonat conducerii militare să plaseze forțele ruse de descurajare într-un regim de alertă specială, motivându-și decizia prin faptul că ar fi observat declarații agresive  din partea anumitor țări occidentale.

"Au fost declarații ale diverșilor reprezentanți la diferite niveluri despre posibile situații de conflict și chiar coliziuni și ciocniri între NATO și Federația Rusă. Considerăm astfel de declarații absolut inacceptabile. Nu voi numi autorii acestor declarații, deși a fost ministrul britanic de externe. ”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvând al lui Vladimir Putin.

Rusia lansează aceste acuzații în contextul în care UE și SUA au spus în mod repetat că vor recurge la nsacțiuni împotriva Rusiei și că NATO nu intenționează să intrevină militar în Ucraina, țară care nu este membră. În Pofida acestor explicații, Rusia a amenințat chiar și cu folosirea armei nucleare.

VEZI ȘI: Este Vladimir Putin NEBUN? Ce spun mai mulți oficiali americani și cum l-ar fi descris Macron, după ultima întâlnire

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel