Marina Ovsyannikova a fugit din arestul la domiciliu împreună cu fiica sa
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Marina Ovsyannikova a fugit din arestul la domiciliu împreună cu fiica sa / Foto: Captură video Realitatea Plus
Marina Ovsyannikova a fugit din arestul la domiciliu împreună cu fiica sa / Foto: Captură video Realitatea Plus
Jurnalista Marina Ovsyannikova a fugit din arestul la domiciliu împreună cu fiica sa.

Jurnalista de televiziune rusă Marina Ovsyannikova, renumită pentru că a organizat un protest în direct împotriva războiului Rusiei din Ucraina, a fost trecută pe lista de urmărite de Moscova după ce fostul ei soț a raportat că ea a fugit împreună cu fiica sa din arestul la domiciliu, scrie Reuters.

Ovsyannikova, în vârstă de 44 de ani, a primit două luni de arest la domiciliu în august și riscă până la 10 ani de închisoare dacă este găsită vinovată pentru răspândirea de știri false despre forțele armate ale Rusiei.

Cazul se referă la un protest din iulie, când ea stătea pe malul unui râu vizavi de Kremlin și a ridicat un afiș în care îl numea pe președintele Vladimir Putin ucigaș și pe soldații săi fasciști. 

"Câți copii mai trebuie să moară înainte să te oprești?" scria pe pancarta sa.

Ovsyannikova a fost deja amendată de două ori în cazuri separate pentru că a protestat împotriva războiului din Ucraina, inclusiv prin întreruperea unui buletin de știri național live în martie, strigând "Opriți războiul!" și ridicând o pancartă prin care le spunea telespectatorilor să nu creadă în propaganda de stat. Postul de știri de stat Russia Today a relatat sâmbătă că ea a fugit împreună cu fiica sa și că nu se știe unde se află.

"Noaptea trecută, fosta mea soție a părăsit locul pe care instanța i l-a atribuit pentru arest la domiciliu și, împreună cu fiica mea de 11 ani, a fugit într-o direcție necunoscută", a afirmat fostul soț al acesteia.

Marina Ovsiannikova, găsită vinovată de discreditarea forţelor armate ale Rusiei. Amendă de zeci de mii de ruble

Fosta jurnalistă de televiziune Marina Ovsiannikova a fost găsită, joi, vinovată de discreditarea forţelor armate ale ţării în postări pe reţelele de socializare care condamnau acţiunile Rusiei în Ucraina.

"Probele confirmă vinovăţia Ovsiannikovei. Nu există niciun motiv să ne îndoim de autenticitatea acestora", a spus un judecător, după o scurtă audiere în care dra Ovsiannikova a calificat procedura ca fiind "absurdă".

Un tribunal rus a amendat-o pe fosta jurnalistă de la televiziunea de stat Marina Ovsiannikova cu 50.000 de ruble (822 de dolari) pentru "discreditarea forţelor armate ale Rusiei" în postări pe reţelele de socializare în care se opunea public acţiunilor Rusiei în Ucraina.

La jumătatea lunii iulie, arestată 

"Sunt acasă. Totul este bine", a scris ea pe Facebook la câteva ore de la aflarea ştirii. "De acum ştiu că e mai bine să ies din casă cu paşaportul şi un rucsac" după mine, a adăugat ea.

Înainte de aceasta, ea postase pe Facebook o fotografie cu ea şi doi câini, scriind că imediat ce a ieşit din casă, pentru o plimbare cu câinii săi, a fost "abordată de oameni în uniformă". "Acum sunt la Ministerul de Interne din Krasnoselski", a adăugat ea, cu referire la o secţie de poliţie dintr-un district din Moscova.

Potrivit avocatului său Dmitri Zahvatov, Ovsiannikova a fost arestată sub suspiciunea că a "discreditat" armata Federaţiai Ruse în timp ce a luat cuvântul la un tribunal din Moscova, unde s-a dus săptămâna trecută pentru a susţine un opozant, pe Ilia Iaşin, care în final a fost plasat în detenţie pentru că a criticat ofensiva rusă în Ucraina. Vezi mai mult AICI.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel