Macron, PUS LA ZID de întreaga lume islamică
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Pakistanul lansează atacuri dure asupra președintelui Macron. Acesta e acuzat că încurajează islamofobia.

După ce președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a lansat atacuri la adresa președintelui Macron, pe care l-a acuzat de islamofobie și i-a îndemnat pe turci să nu mai cumpere produse franceze (vezi AICI), Pakistanul, un alt stat islamic, pune presiuni pe Emmanuel Macron.

Pakistanul la convocat pe ambasadorul Franței la Islamabad pentru a-și exprima profunda îngrijorare cu privire la ceea ce a numit „acte sistematice… islamofobe” în Franța. Ambasadorul Marc Barety a fost chemat luni dimineață la biroul de externe din capitala Pakistanului, la o zi după ce premierul pakistanez, Imran Khan, l-a criticat pe președintele francez Emmanuel Macron pentru „încurajarea islamofobiei”.

Acuzele se concentrează în jurul remarcilor recente ale lui Macron cu privire la Islam și la problema „blasfemiei”, care au stârnit indignare în mai multe țări cu majoritate musulmană, inclusiv Pakistan, Turcia și țările din Golful Persic.

Ce i-a deranjat pe musulmani?

Săptămâna trecută, Macron l-a omagiat pe Samuel Paty, un profesor francez, care a fost decapitat de un tânăr de 18 ani pentru că arăta elevilor săi desene animate ale profetului Islam Muhammad.

„Paty a fost ucis pentru că a întruchipat Republica care prinde viață în fiecare zi în sălile de clasă, libertatea care se transmite și se perpetuează în școli”, a spus Macron (mai multe detalii AICI). „Samuel Paty a fost ucis pentru că islamiștii vor viitorul nostru și pentru că știu că, cu eroi liniștiți ca el, nu îl vor avea niciodată”, informează AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel