Limbi de pisică. Desertul românesc foarte ușor de făcut: Ai nevoie de 100 gr din fiecare ingredient
Ai auzit de acest desert? L-ai încercat? Dacă nu, nu știi ce ai pierdut. Se prepară atât de ușor și cei dragi te vor lăuda. Iată rețeta.
Ingrediente
- 3 albuşuri de ou
- 100 g zahăr pudră
- 100 g unt
- 100 g făină
- vanilie
Cum se prepară
Se bate untul spumă cu zahărul şi vanilia, se adaugă făina. Rezultă un amestec destul de gros şi vâscos, dar care va deveni pufos în momentul în care se adaugă albuşurile bătute spumă tare, potrivit bucataras.ro. Compoziţia o punem într-un posh şi trasăm pe hârtie de copt bastonaşe de mărimea dorită. E bine să lăsăm distanţa între ele pentru că la copt se lăţesc. Se coc 7-8 minute până devin aurii pe margine.
Vezi și: Prăjitura "Trei pahare". Dulcele de casă rapid și simplu: Se amestecă aproape toate ingredientele
Prăjitura "Arabica"
Ingrediente
Pentru blat:
- 4 ouă
- 125 g zahăr
- 125 g făină
- 5 g cafea solubilă
Pentru cremă:
- 16 linguri zahăr
- 8 gălbenuşuri
- 2 pachete unt
Pentru tavă:
- 10 g unt
- 1 lingură făină
Vezi și: Prăjitura "Fata de la Cluj". Rețeta senzațională de desert
Cum se prepară
Întâi se pregăteşte tava care se unge cu unt şi se tapetează cu făină, după care se pune în congelator până ce aluatul este gata. Dacă forma este nonadezivă, nu se mai presară făină. Apoi, ouăle şi zahărul se freacă şi apoi se transferă la bain-marie, potrivit retete.unica.ro. Se amestecă energic pe baie de aburi aproximativ 5 minute până ce conţinutul îşi triplează volumul. Se adaugă cafeaua solubilă şi, după ce crema a crescut, se trage de pe foc şi se continuă amestecarea până ce se răceşte şi la ridicarea lingurii se produce un fir continuu. Se pune făina şi se amestecă uşor, cu delicateţe, se toarnă în forma de la congelator şi se coace 25 de minute.
Pentru cremă, gălbenuşurile se freacă cu 8 linguri de zahăr până ce se albesc. Celelalte 8 linguri de zahăr se topesc şi, înainte să devină maroniu, se pune crema de ouă cu zahăr. Se amestecă pe foc până ce se obţine o cremă adevărată care se lasă la răcit. Untul se bate spumă pentru a elimina apa şi apoi se amestecă în crema fiartă şi răcită. Blatul se taie în două, între cele două foi se pune un sfert din cantitatea de cremă, iar cu restul se îmbracă prăjitura. Se nivelează cu un cuţit cu lamă lată trecut prin apă rece. Se lasă la rece pentru 6 ore. Se decorează după gust.
Vezi și: Prăjitura 12 linguri. Desertul rapid și ușor: Se amestecă totul și se toarnă-n tavă
Prăjitura 4×4. Rețeta simplă, dar senzațională: Ai nevoie de 200 gr din fiecare ingredient
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News