La 65 de ani, o femeie supravieţuieşte doar cu apă şi soare
Data publicării:
Autor: Colaborator Extern, colaborator_extern
WhatsApp
Woman-to-live-on-water--sunlight-jpg
Woman-to-live-on-water--sunlight-jpg

Navenna Shine a renunţat la mâncare pe data de 3 mai. Ea era şi rămâne convinsă că omul are nevoie doar de apă şi lumina solară pentru a supravieţui.

Autor: Ionuț Ovidiu Chelu

Înainte de a începe „postul negru“, Navenna şi-a instalat camere prin tot apartamentul pentru a se vedea că nu trişează, relatează Daily Mail. Mai mult, ea postează filmările pe Youtube şi Facebook şi într-una din ultimele înregistrări declară că se simte foarte bine şi i se întâmplă foarte rar să aibă unele senzaţii vagi asemănătoare foamei.

Postul Navennei nu a fost mereu plăcut. Femeia a experimentat dureri, constipaţie şi greaţă. Dar partea cea mai grea, mărturisteşte ea, este cea de renunţare la socializarea care are la bază mâncarea. De pildă, când prietenii ei au făcut un grătar, ei i s-au transmis urări de bine, dar niciun pic de mâncare. Mai mult, ea nu îşi poate imagina cum ar participa la o nuntă sau o altă petrecere cu bufet.

În plus, recunoaşte că nu mai are aceeaşi energie de când nu mănâncă. Îşi umple zilele cu filme sport şi somn, iar exerciţiile fizice îi par din ce în ce mai obositoare. Până acum, a slăbit aproape 10 kilograme.

Experimentul doamnei Navennei se numeşte Living on Light, în traducere, Trăind din lumină. Înaite de a se îmbarca în această experienţă, într-una din postările ei iniţiale, a admis că e conştientă `că cel mai probabil rezultat al malnutriţiei este moartea. Pe măsură ce îşi continuă regimul, pare că se simte bine. „Mi se pare că mi-am consumat tot surplusul de grăsime din corp şi acum metabolismul meu caută altceva din care să se hrănească.”

Deşi sunt cinci mii de oameni precum Navenna în lumea întreagă, oamenii de ştiinţă nu îşi pot explica şi nu pot dovedi că un corp poate supravieţui fără hrană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel