Kremlinul confirmă că Putin a vorbit cu Naftali Bennett despre războiul din Ucraina pe vremea când acesta era încă premier al Israelului
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Kremlinul confirmă că Putin a vorbit cu Naftali Bennett despre războiul din Ucraina pe vremea când acesta era încă premier al Israelului / Foto: Kremlin.ru
Kremlinul confirmă că Putin a vorbit cu Naftali Bennett despre războiul din Ucraina pe vremea când acesta era încă premier al Israelului / Foto: Kremlin.ru
Kremlinul a confirmat faptul că Vladimir Putin a vorbit cu fostul premier israelian Naftali Bennett despre războiul din Ucraina.

Kremlinul a confirmat discuția dintre președintele rus Vladimir Putin și fostul premier israelian Naftali Bennett pe tema războiului din Ucraina, dar nu a dezvăluit detaliile acesteia, scrie Interfax.

"Într-adevăr, Putin și Bennet, când acesta din urmă era prim-ministru al Israelului, au avut un dialog foarte intens. Ei au comunicat adesea. A existat atât comunicare personală, cât și conversații telefonice. Într-adevăr, pe lângă relațiile bilaterale, subiectul Ucrainei și subiectul unei operațiuni militare speciale erau pe ordinea de zi. Am dedicat o oră discuțiilor pe acest subiect", a declarat reporterilor Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse.

"Dar știți că nu suntem în favoarea dezvăluirii detaliilor discuțiilor dintre șefii de stat. Nu vrem să facem asta nici acum, așa că nu voi infirma și nici nu voi confirma ceea ce a spus domnul Bennet", a spus el.

VEZI ȘI: „Putin mi-a promis că nu-l va ucide pe Zelenski”. Fostul premier israelian expune mai multe detalii din culisele războiului din Ucraina

Putin i-ar fi spus lui Naftali Bennett că nu îl va omorî pe Zelenski



Anterior, fostul premier israelian Naftali Bennett, într-un interviu acordat presei, a declarat că în timpul vizitei sale la Moscova din 5 martie 2022 și a unei întâlniri la Kremlin cu Putin, au discutat despre situația din Ucraina și, în special, despre soarta președintelui Vladimir Zelenski. Potrivit lui Bennett, Putin l-a asigurat că Federația Rusă nu intenționează să-l elimine omoare pe Zelenski.

Netanyahu nu a exclus posibilitatea de a furniza arme Ucrainei

Problema posibilității de a furniza arme Ucrainei este în studiu, a declarat acum câteva zile premierul israelian Benjamin Netanyahu.

"Problema livrărilor de arme a fost luată în considerare și respinsă de guvernul israelian anterior. Voi studia acest subiect și voi da un răspuns pe care îl consider acceptabil", a declarat Netanyahu într-un interviu acordat canalului francez de televiziune LCI.

Potrivit acestuia, decizia va fi luată "ținând cont de interesele naționale ale Israelului". El a mai adăugat că Ierusalimul continuă să ofere asistență umanitară Ucrainei.

Presa, comentând cuvintele premierului israelian, amintește că mai devreme acesta a spus că Israelul nu exclude posibilitatea transferului sistemului de apărare antirachetă Iron Dome în Ucraina. În același timp, Netanyahu a remarcat că Statele Unite au trimis deja Kievului o parte semnificativă din muniția care se afla în Israel, subliniind că aceasta a fost decizia Washingtonului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel