Conference League. Anderlecht - FCSB. Echipa lui Dică și Becali obține un rezultat pozitiv la Bruxelles
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Conference League. Anderlecht - FCSB, echipele de start
Conference League. Anderlecht - FCSB, echipele de start
FCSB a reuşit un rezultat de prestigiu în competiţia de fotbal Europa Conference League, 2-2 (0-1) cu echipa belgiană Anderlecht, joi seara, pe Anderlecht Stadium din Bruxelles, în penultimul său meci din Grupa B. 

După 0-0 la Bucureşti, FCSB nu mai are şanse să meargă mai departe, dar părăseşte competiţia cu un rezultat de palmares în faţa unei echipe belgiene în criză. Anderlecht a condus de două ori, prin golurile marcate de Yari Verschaeren (38) şi Jan Vertonghen (74), dar vicecampioana României a revenit de fiecare dată şi a egalat, prin Andrea Compagno (60), respectiv Joyskim Dawa (82).

Primele ocazii ale partidei au venit în min. 10, când Edjoumaa reluat cu capul din 7 metri, puţin peste poartă, iar apoi Amuzu a tras la colţul scurt, dar Târnovanu a respins. După o perioadă bună a roş-albaştrilor, Anderlecht fost aproape de gol, însă reluarea lui Fabio Silva din 6 metri a fost blocată de Dawa, în faţa unui Târnovanu ieşit neinspirat dintre buturi (26).

FCSB a avut câteva acţiuni ofensive notabile, dar Miculescu a trimis cu capul peste poartă (33), iar şutul lui Octavian Popescu a fost prins în doi timpi de portarul van Crombrugge (37).

Anderlecht a marcat prima, în min. 38, când Murillo a scăpat de Octavian Popescu şi a centrat în mijlocul careului, de unde micuţul Verschaeren, nesupravegheat, a reluat în plasă. Târnovanu (43) a salvat golul la reluarea tehnică a lui Fabio Silva, dar FCSB putea egala pe finalul primei repriză. Radunovic a şutat puternic din lovitură liberă de la 17 m (45+1), dar portarul a respins. Apoi, Dumiter (45+2) a tras pe lângă, din unghi.

Anderlecht, la primul meci sub comanda interimarului Robin Veldman, a controlat mai bine jocul după pauză, iar Verschaeren a şutat din marginea careului, însă Târnovanu a prins (58). FCSB a restabilit egalitatea în min. 60, când Compagno a marcat cu capul din centrarea lui Radunovic. Gazdele au revenit în atac şi Vertonghen a ratat o mare ocazie (67), reluând cu capul din 7 metri, pe lângă, deşi era complet liber.

Târnovanu (74) a salvat golul în faţa lui Amuzu, dar un minut mai târziu s-a recunoscut învins de Vertonghen, care a reluat cu capul de lângă Dawa, la un corner executat de Verschaeren. Dawa şi-a răscumpărat greşeala în min. 82, Dawa reluând în plasă mingea respinsă de portar la devierea lui Oaidă, în urma unui corner bătut de Coman.

Mauves au mai avut o ocazie până la final, dar şutul lui Duranville (85), la colţul scurt, a fost respins de Târnovanu. Anderlecht, care păstrează şanse de a merge mai departe, a încheiat meciul în zece oameni, panamezul Murillo primind al doilea cartonaş galben (90+4), pentru o lovitură cu cotul aplicată lui Dulca. FCSB, care putea scoate mai mult din acest meci dacă avea mai mult curaj, va încheia campania la Bucureşti, cu West Ham United, pe 3 noiembrie.

Știrea inițială

Antrenorul echipei FCSB, Nicolae Dică, a efectuat faţă de meciul din tur două schimbări în formula de start pentru partida cu echipa belgiană Anderlecht, care are loc joi, la Bruxelles, în Grupa B a competiţiei de fotbal Europa Conference League. 

Dică a renunţat la Pantea şi la Rusu, în locul lor fiind titularizaţi Radunovic şi Dumiter. Anderlecht, cu un nou antrenor,  a schimbat sistemul de joc, utilizând un 4-2-3-1.

La Bucureşti scorul a fost egal, 0-0, acesta fiind singurul punct câştigat de FCSB în grupă.

Echipele de start:

Anderlecht:

30. Hendrik van Crombrugge (căpitan) - 62. Michael Murillo, 4. Wesley Hoedt, 14. Jan Vertonghen, 5. Moussa Ndiaye - 21. Amadou Diawara, 61. Kristian Arnstad - 11. Lior Refaelov, 10. Yari Verschaeren, 7. Francis Amuzu - 99. Fabio Silva. Antrenor: Robin Veldman. Rezerve: 16. Bart Verbruggen, 26. Colin Coosemans - 18. Majeed Ashimeru, 24. Abdulrazaq Ishaq, 27. Noah Sadiki, 29. Mario Stroeykens, 46. Anouar Ait El Hadj, 47. Lucas Lissens, 59. Julien Duranville, 70. Sebastiano Esposito, 71. Theo Leoni, 76. Lucas Stassin.

FCSB:

32. Ştefan Târnovanu - 2. Valentin Creţu, 5. Joyskim Dawa, 16. Joonas Tamm, 33. Risto Radunovic - 26. Răzvan Oaidă, 18. Malcom Edjouma, 27. Darius Olaru (căpitan) - 11. David Miculescu, 13. Andrei Dumiter, 10. Octavian Popescu.

Antrenor: Nicolae Dică. Rezerve: 99. Andrei Daniel Vlad - 6. Denis Haruţ, 7. Florinel Coman, 9. Ianis Stoica, 20. Marco Dulca, 22. Radu Boboc, 28. Alexandru Pantea, 29. Rachid Bouhenna, 80. Eduard Radaslavescu, 90. Bogdan Rusu, 96. Andrea Compagno. Arbitru: Manfredas Lukjancukas; arbitri asistenţi: Vytenis Kazlauskas, Mangirdas Mirauskas; al patrulea oficial: Robertas Smitas (toţi din Lituania).

Citește și - Becali crede că FCSB se poate califica în ”primăvara europeană” din Conference League: Bați pe Anderlecht și West Ham. Știi cum face Domnul?

Gigi Becali nu și-a luat gândul de la partidele din Europa Conference League. Finanțatorul FCSB crede că echipa antrenată de Nicolae Dică se poate califica în fazele eliminatorii, chiar dacă a acumulat un singur punct după primele patru partide.

”Ne mai gândim la calificare, cât mai avem șanse. Știi cum face Domnul? Când crezi că ești slab, că nu mai șanse, îți arată Domnul mâna Lui. Bați pe Anderlecht, bați pe West Ham și atunci, cu celelalte rezultate, ne putem califica. Ce e așa greu? Da. Ce e mare lucru?  Eu pun problema așa a pentru eu nu îmi pu încrederea îmi mine. Îmi pun încrederea în Domnul. În gândul meu, tot zic că Domnul face”, a declarat Gigi Becali, la Pro Arena.

Citește și - Primii doi fotbaliști dați afară de Becali, după dezastrul cu Silkeborg: Facem o curăţenie generală! Nu mai au ce căuta la noi!

Programul celor două etape rămase din Conference League

27 octombrie

West Ham - Silkeborg

Anderlecht - FCSB

3 noiembrie

FCSB - West Ham

Silkeborg - Anderlecht

Unicul scenariu prin care FCSB se poate califica

În primul rând, FCSB trebuie să-și câștige partidele rămase. Adică, să se impună la Bruxelles, împotriva celor de la Anderlecht, și să o învingă pe West Ham, pe Arena Națională, o formație care este deja calificată, iar la ora duelului ar putea avea asigurată și prima poziție în grupă, scrie Digi Sport. Vezi știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel