”De la nebunia Kremlinului se poate ajunge la Război Mondial fierbinte”. Bogdan Chirieac, reacție la ultimele imagini de pe drona Reaper, desecretizate de SUA/ VIDEO
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ultimele imagini filmate de drona americană doborâtă de ruşi, făcute publice. Bogdan Chirieac: O decizie tehnico-militară, să nu dea mai multe informații rușilor / Foto: Captură video Twitter
Ultimele imagini filmate de drona americană doborâtă de ruşi, făcute publice. Bogdan Chirieac: O decizie tehnico-militară, să nu dea mai multe informații rușilor / Foto: Captură video Twitter
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre imaginile cu drona americană doborâtă de ruși, publicate de SUA.

Centrul European de Comandă al Armatei SUA a publicat, astăzi, imagini filmate de drona americană doborâtă de ruşi în Marea Neagră. Imaginile arată momentele în care cele două avioane Su-27 ale Forţelor Aeriene ale Rusiei au interceptat drona MQ-9 Reaper. 

VEZI ȘI: SUA au desecretizat înregistrarea video: Momentul ciocnirii dintre avionul rusesc și drona americană. Varianta rusească a incidentului din Marea Neagră

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat la Realitatea Plus despre faptul că Rusia a negat că ar fi existat o coliziune, dar în videoclipul publicat de SUA se vede momentul în care avionul se ciocnește de elicea dronei.

"A fost într-adevăr un accident, și-au dorit doar să îndepărteze drona de acolo? Dronă care înțeleg că nu era la primul survol acolo sau a fost mai mult de atât? Au fost tot felul de scenarii vehiculate, că încearcă rușii să testeze reacția americanilor..." l-a întrebat jurnalista Nicoleta Cone pe Bogdan Chirieac.

Bogdan Chirieac: O abordare neprofesionistă

"De ce nu luăm în seamă chiar reacția SUA? Care este exact în aceeași direcție. O abordare neprofesionistă. De fapt, rusul nu a vrut să dea jos drona, altfel folosea armamentul din dotare. O mitralieră rezolva imediat problema, nu era nevoie de acea manevră de tip top gun. Nu, din lipsă de profesionalism a piloților ruși, probabil nici echipamentul nu-i servește că Su027 este un avion vechi, exact așa au stat lucrurile. Ei au încercat să o mute de pe traseu ca să nu-și ducă la îndeplinire misiunea, deși se afla în apele internaționale, în spațiul aerian internațional, nu se punea problema că era deasupra teritoriului Rusiei.

"De la nebunia Kremlinului se ajunge la Război Mondial fierbinte"

Au încercat prea tare și rezultatul a fost că au avariat drona și americanii au prăbușit-o singuri pentru a nu fi interceptată sau să cadă mai aproape în așa fel încât să poată fi recuperată de ruși. Deci e clară situația, dar asta nu înseamnă că nu a fost un act nebunesc de agresiune din partea Federației Ruse, așa cum fac și în Ucraina. Deci nu ne liniștește faptul că a fost un accident deoarece din nebunia lor a apărut această situație. Dar dacă era o aeronavă cu pilot? Care era răspunsul SUA și al nostru, al NATO în acest moment?

De la o prostie din asta, de la neprofesionalism, de la nebunia Kremlinului se poate ajunge la Război Mondial fierbinte, dintr-o prostie efectiv. Vedeți că și America a liniștit lucrurile, și Rusia a ieșit să spună că nu își dorește sub niciun motiv să intre în război cu SUA, deci și ei și-au dat seama că au comis-o", a spus Bogdan Chirieac.

De ce au fost desecretizate doar 42 de secunde din înregistrare

"De ce au fost desecretizate doar 42 de secunde din înregistrarea care durează aproximativ 34 de minute, chiar Pentagonul recunoaște asta?", a mai întrebat Nicoleta Cone.

"Ca să nu dea mai multe informații rușilor. Vă dați seama că a fost o decizie tehnico-militară asta, nu a fost o decizie politică. Au dat ca să liniștească lucrurile, să vadă exact cum se întâmplă și mai departe atât au considerat dânșii necesar, ca să nu se vadă probabil bucăți din dronă sau de unde filmează drona, că văd că drona aia filmează din toate direcțiile. Filmarea este din spatele dronei, deci filmează și cu fața, și cu spatele, și cu lateralul. Nu trebuie să știe exact rușii unde sunt camerele de luat vederi pe dronă", a mai spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel