Coșmarul lui Putin: Temperaturi de -50 de grade
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Coșmarul lui Putin: Temperaturi de -50 de grade / Foto: Kremlin.ru
Coșmarul lui Putin: Temperaturi de -50 de grade / Foto: Kremlin.ru
În Rusia au fost înregistrate temperaturi minime de până la -50 de grade.

Deși Vladimir Putin spera ca europenii să înghețe de frig în această iarnă, se pare că vremea s-a întors împotriva lui, rușii fiind cei care tremură de frig acum. Temperaturile au coborât săptămâna trecută până la minus 50 de grade Celsius în Iakuţk, capitala Iacuţiei, în timpul unui val de frig anormal de lung care afectează localitatea din Siberia cunoscută drept cel mai friguros oraş, transmite Agerpres, citând Reuters.

Locuitorii din acest oraş minier situat la o distanţă de 5.000 de kilometri est de Moscova, pe permafrostul din Orientul Îndepărtat rusesc, văd deseori cum mercurul din termometre scade mult sub minus 40 de grade Celsius.

VEZI ȘI: Val de aer tropical în România. Temperaturi de până la 20 de grade. ”Vreme deosebit de caldă”

Cum încearcă rușii să facă față temperaturilor scăzute"Nu te poţi lupta. Fie te adaptezi şi te îmbraci corespunzător, fie suferi", a declarat Anastasia Gruzdeva, aflată afară, cu două fulare, două perechi de mănuşi, mai multe pălării şi cu glugă.

"În oraş nu prea simţi frigul. Sau poate că aşa te pregăteşte creierul, îţi spune că totul este normal", a adăugat locuitoarea din oraşul învăluit de o ceaţă îngheţată.

O altă locuitoare, Nurgusun Starostina, care vinde peşte congelat la o piaţă fără a avea nevoie de frigider sau de congelator, a declarat că nu există niciun secret special pentru a rezista frigului. "Îmbrăcă-te călduros. În straturi, ca o varză!", a spus ea.

Reamintim că Vladimir Putin afirma în această toamnă că Occidentului îi va "îi va îngheţa coada".

VEZI ȘI: Ironia sorții: Putin spunea că Europei ”îi va îngheța coada”, dar Moscova va fi lovită de cel mai năprasnic ger de la începutul secolului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel