Cel mai periculos loc din Marea Britanie. Se află la doar 50 de km de Londra. "Toată lumea se închide în case. Oamenii sunt speriați"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cel mai periculos loc din Marea Britanie. Se află la doar 50 de km de Londra. "Toată lumea se închide în case. Oamenii sunt speriați" / Foto: Pixabay, de SnapwireSnaps
Cel mai periculos loc din Marea Britanie. Se află la doar 50 de km de Londra. "Toată lumea se închide în case. Oamenii sunt speriați" / Foto: Pixabay, de SnapwireSnaps
Află în articol unde se află cel mai periculos loc din Marea Britanie.

Cel mai periculos loc din Marea Britanie nu mai este considerat orașul Peterborough, așa cum era până acum. Acesta a fost detronat de orășel din nordul Londrei, care se află acum în fruntea topului celor mai nesigure locuri din țară, scrie Daily Star.

Este vorba despre orășelul Luton, situat la 50 de kilometri nord-vest de capitala Marii Britanii. Locuitorii de acolo spun că se simt în nesiguranță.

Managerul cafenelei Smaczek din centrul orașului, Agnieszka Cwieluch, în vârstă de 45 de ani, a povestit că locuiește acolo de 18 ani. El consideră că totul depinde mult percepția fiecăruia asupra zonei în care trăiește.

"Dacă vrei să creezi viața care îți place, nu contează unde locuiești, cred", a spus Agnieszka Cwieluch.

Totuși, ea a mărturisit că este îngrijorată de siguranța fiicei sale adolescente în oraș din cauza oamenilor "suspecți" pe care i-a văzut în jur.

"Nu mi-aș lăsa fiica să iasă afară noaptea" a spus ea, explicând că nu există "suficiente locuri pentru tineri precum fata mea".

Localnic: Toată lumea se închide în case. Oamenii sunt speriați și nu mă simt în siguranță

Un alt rezident, Metin Bas, deține agenția de știri Arndale și locuiește în Luton de 21 de ani. Bărbatul în vârstă de 50 de ani a simțit că titlul orașului de cel mai periculos loc din Marea Britanie este unul meritat.

"Dacă vă uitați seara, toate afacerile, toată lumea se închide în case. Oamenii sunt speriați și nu mă simt în siguranță. Altora le este frică să vină în centrul orașului", a spus acesta.

Micul oraș are magazine de firmă, un mall, dar multe s-au închis pe timpul pandemiei, iar acest lucru ar fi contribuit la dobândirea titlului nedorit pentru Luton, arată sursa citată. Pe strada principală, sunt foarte multe "magazine la o liră" - de tip discount, iar acolo se găsesc și cei mai mulți oameni ai străzii.

Cel mai nou studiu realizat de Shelter arată că mai mult de 3.443 de persoane din Luton sunt considerate ca fiind fără adăpost din totalul locuitorilor din oraș, aproximativ 218.045, această cifră fiind bazată pe recensământul din 2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel