Ce se întâmplă cu vânzarea lui Chelsea. Ultimul mesaj al lui Abramovich
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto de Jorono de la Pixabay
Foto de Jorono de la Pixabay
Vânzarea clubului Chelsea nu s-a realizat încă. Iată ultimul mesaj al patronului Roman Abramovich. 

"În primul rând, intențiile domnului Abramovich privind oferirea sumei obținute din vânzarea clubului Chelsea către organizații caritabile nu s-au schimbat. Echipa domnului Abramovich a identificat reprezentanți ai structurilor Națiunilor Unite și ai organizațiilor caritabile mondiale, care vor înființa o fundație și vor plănui activitatea ei. Un expert independent a discutat cu reprezentanții Guvernului britanic și a prezentat planurile. Domnul Abramovich n-a fost implicat deloc în această activitate.

În al doilea rând, domnul Abramovich n-a cerut returnarea unui împrumut – informațiile sunt false, așa cum sunt false și zvonurile privind faptul că domnul Abramovich ar fi crescut prețul pentru vânzarea clubului, în ultimul moment. Obiectivul domnului Abramovich este să găsească un proprietar bun pentru Chelsea, care să investească în club – inclusiv în academie, în echipa feminină, pentru dezvoltarea stadionului și pentru Chelsea Foundation.

În urma sancțiunilor și restricțiilor impuse domnului Abramovich de către Marea Britanie, împrumutul acordat clubului a fost ținta unor sancțiuni din partea UE, fiind necesare aprobări suplimentare. Prin urmare, fondurile vor fi înghețate și vor fi subiectul unei proceduri legale, coordonată de autorități.

Pentru a clarifica lucrurile, domnul Abramovich nu are acces la aceste fonduri și nu va avea acces la fondurile obținute de pe urma vânzării clubului. Deși s-au schimbat circumstanțele, domnul Abramovich rămâne angajat să găsească un proprietar bun pentru Chelsea FC și să se asigure că fondurile obținute vor merge către o cauză bună", se arată în comunicatul publicat de Chelsea FC.

Banii de pe vânzarea clubului Chelsea vor merge în Ucraina, dar o parte vor rămâne la Londra. De ce

Fostul vicepreședinte al celor de la Arsenal, David Dein, le-a scris miniștrilor britanici o scrisoare în care solicită ca 750 de milioane de lire sterline să fie păstrate pe teritoriul Marii Britanii pentru investițiile menționate anterior.

”În timp ce, până în prezent, accentul a fost pus pe cumpărători, există o întrebare crucială cu privire la destinaţia veniturilor din vânzare. Fără îndoială, victimele războiului din Ucraina ar trebui să fie în centrul gândurilor noastre şi orice putem face pentru a folosi banii din această vânzare pentru a sprijini eforturile umanitare ar trebui să fie binevenit.

Investiţiile în antrenori, terenuri, academii şi facilităţi în zonele defavorizate şi lăsate în urmă ar putea schimba situaţia pentru comunităţi şi tineri. Ar putea contribui la crearea unei noi generaţii de vedete ale fotbalului englez, sprijinind în acelaşi timp coeziunea comunităţii, crearea de noi locuri de muncă, reducerea criminalităţii în rândul tinerilor şi ajutând la creşterea şi dezvoltarea fotbalului feminin.

Toate acestea sunt priorităţi interguvernamentale şi sper că guvernul Majestăţii Sale ar putea acţiona pentru a crea o oportunitate care să schimbe lucrurile”, a transmis Dein, către secretarul de stat pentru Digital, Cultură, Media și Sport (DCMS), Nadine Dorries, conform Digisport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel