Starul din Premier League care a făcut diferența în Olanda - Anglia, semifinala de la EURO 2024 / Rezultat final
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto Agerpres
Foto Agerpres
Miercuri s-a disputat cea de-a doua semifinală de la EURO 2024, între Olanda și Anglia.

UPDATE: Selecţionata Angliei s-a calificat în finala Campionatului European de fotbal 2024, organizat în Germania, după ce a învins echipa Olandei cu scorul de 2-1 (1-1), miercuri seara, pe BVB Stadion din Dortmund, în a doua semifinală de la EURO 2024.

Astfel, Anglia va înfrunta Spania în marea finală a competiției!

-----------------------------------

Anglia marchează în prelungirile reprizei a doua, în minutul 90+1, printr-un gol de excepție înscris de Ollie Watkins, fotbalist legitimat, din 2020, la echipa Aston Villa din Premier League! 

Foto: Agerpres - Ollie Watkins

Gol anulat pentru Anglia, în minutul 80!

A început repriza a doua!

Cele două echipe se află, la egalitate, scor 1-1, la pauză!

Anglia a egalat în minutul 18, prin Harry Kan, care a executat un penalty!

Tabela de marcaj a fost deblocată încă din primele minute! Xavi Simons a deschis scorul în minutul 7, pentru Olanda, cu un șut excepțional, dat din marginea careului. Olanda - Anglia, scor 1-0!

A început partida!

CITEȘTE ȘI -  Panică la EURO 2024. Olandezii și englezii s-au bătut ca în filme. Au zburat scaune, sticle și pumni pe străzile din Dortmund - Video

Echipele de start

Olanda: 1. Bart Verbruggen - 22. Denzel Dumfries, 6. Stefan de Vrij, 4. Virgil van Dijk (căpitanul echipei), 5. Nathan Ake - 24. Jerdy Schouten, 7. Xavi Simons, 14. Tijani Reijnders - 18. Donyell Malen, 10. Memphis Depay, 11. Cody Gakpo. Antrenor: Ronald Koeman.

Rezerve: 13. Justin Bijlow, 23. Mark Flekken - 2. Lusharel Geertruida, 3. Matthijs de Ligt, 15. Micky van de Ven, 17. Daley Blind, 20. Ian Maatsen, 8. Georginio Wijnaldum, 16. Joey Veerman, 21. Joshua Zirkzee, 26. Ryan Gravenberch, 9. Wout Weghorst, 12. Jeremie Frimpong, 19. Brian Brobbey, 25. Steven Bergwijn.

Anglia: 1. Jordan Pickford - 2. Kyle Walker, 5. John Stones, 6. Marc Guehi - 7. Bukayo Saka, 26. Kobbie Mainoo, 4. Declan Rice, 12. Kieran Trippier - 11. Phil Foden, 10. Jude Bellingham - 9. Harry Kane (căpitan).

Antrenor: Gareth Southgate. Rezerve: 13. Aaron Ramsdale, 23. Dean Henderson - 3. Luke Shaw, 14. Ezri Konsa, 15. Lewis Dunk, 22. Joe Gomez, 8. Trent Alexander-Arnold, 16. Conor Gallagher, 24. Cole Palmer, 25. Adam Wharton, 17. Ivan Toney, 18. Anthony Gordon, 19. Ollie Watkins, 20. Jarrod Bowen, 21. Eberechi Eze. 

Cele două echipe se înfruntă, pe Signal Iduna Park din Dortmund, miercuri seară, cu începere de la ora 22:00! Naționala Olandei, denumită "Portocala Mecanică" a ajuns în această fază a competiției de la EURO 2024, după victoria contra României, în optimi, scor 3-0, iar apoi a reușit, cu mari emoții, să treacă de Turcia, cu 2-1, în sferturi.

Cine va juca împotriva Spaniei în finala EURO 2024?

Cel mai în formă fotbalist din echipa antrenată de Ronald Koeman a fost până acum Cody Gakpo. Atacantul lui Liverpool a marcat trei goluri și a oferit un assist. Olanda nu se confruntă cu accidentări și poate să folosească cel mai bun 11 în meciul contra Angliei. De partea cealaltă, echipa Angliei, denumită naționala "Cei Trei Lei" nu are accidentări. Formația antrenată de Gareth Southgate a ajuns în semifinalele EURO 2024, după ce a trecut în optimi de Slovacia și de Elveția în sferturi.

Amintim faptul că Spania s-a calificat în finala EURO 2024, după meciul contra Franței, de marți seară. ”Furia Roja” a învins ”Cocoșul galic”, cu scorul de 2-1.

Declan Rice: Semifinala cu Olanda este un meci ca oricare altul

Starul naționalei Angliei Declan Rice privește cu calm semifinala cu Olanda, transmite Agerpres, care citează Reuters. "Este ceva obişnuit... Eu nu pun prea multă presiune asupra mea, nu mă gândesc prea mult la asta. Este un alt meci de fotbal, este o semifinală şi doar în acest fel mă gândesc la asta. Suntem aici dintr-un motiv, Olanda este aici dintr-un motiv şi fie ca echipa mai bună să câştige. Este un joc de fotbal, simţim că avem o dinamică foarte bun de partea noastră", a spus Declar Rice.

Statisticile subliniază contribuţia lui Rice pentru Anglia, el fiind jucătorul cu cei mai mulţi kilometri parcurşi la acest turneu (63,9 km în cinci meciuri), şi fiind pe locul 4 la capitolele tacklinguri şi recuperări.

O victorie miercuri seară ar duce Anglia în a doua sa finală consecutivă la un Campionat European de Fotbal, dar şi la a treia finală la un turneu major din istoria sa.

Conferința de presă a Olandei, anulată

Conferinţa de presă a selecţionatei "Portocalei Mecanice" din ajunul semifinalei EURO 2024 contra Angliei, programată iniţial marţi seara, a fost anulată. Acest fapt a fost cauzat de o problemă de transport, care a perturbat deplasarea către Dortmund, informează AFP.

Selecţionerul olandez Ronald Koeman, dar şi fundaşul Nathan Ake erau aşteptaţi în faţa jurnaliștilor, pe stadionul clubului Borussia Dortmund, marți seara, de la ora 19:45, conform programului anunțat de UEFA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel