Spania - Franța. ”Furia Roja” spulberă "Cocoșul galic" și se califică în finala EURO 2024 / Rezultat final
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Spania - Franța, prima semifinală de la EURO 2024, s-a disputat marți seară.

Selecţionata Spaniei s-a calificat în finala Campionatului European de fotbal EURO 2024, organizat de Germania. ”Furia Roja” a învins echipa "Cocoșului galic" cu scorul de 2-1 (2-1), pe Munchen Football Arena, în prima semifinală disputată. Miercuri, Olanda și Anglia se vor înfrunta, în a doua semifinală, pentru a juca împotriva Spaniei în marea finală de la EURO 2024!

Spania - Franța, scor 2-1, la pauză!

Spania răstoarnă tabela de marcaj și conduce cu 2-1, din minutul 25, după ce Jules Kounde (Franţa) a înscris în propria poartă!

Spania egalează, în minutul 21, prin tânărul Lamine Yamal, care prinde un şut, ușor deviat de bară în poarta francezilor. Scorul este 1-1!

Franța deschide scorul, 0-1, în minutul 9! Randal Kolo Muani înscrie cu o lovitură de cap, după centrarea lui Kylian Mbappe!

A început partida!

Meciul se dispută pe stadionul Allianz Arena din Munchen! Spania și Franța se confruntă pentru un loc în marea finală a competiției!

Echipele de start

Spania: 23. Unai Simon - 22. Jesus Navas, 4. Nacho, 14. Aymeric Laporte, 24. Marc Cucurella - 16. Rodri, 8. Fabian Ruiz - 19. Lamine Yamal, 10. Dani Olmo, 17. Nico Williams - 7. Alvaro Morata (căpitan). Selecţioner: Luis de la Fuente.

Rezerve: 1. David Raya, 13. Alejandro Remiro - 5. Daniel Vivian, 12. Alex Grimaldo, 6. Mikel Merino, 15. Alex Baena, 18. Martin Zubimendi, 9. Joselu, 11. Ferran Torres, 21. Mikel Oyarzabal, 25. Fermin Lopez, 26. Ayoze Perez.

Franţa: 16. Mike Maignan - 5. Jules Kounde, 4. Dayot Upamecano, 17. William Saliba, 22. Theo Hernandez - 13. Ngolo Kante, 8. Aurelien Tchouameni, 14. Adrien Rabiot - 11. Ousmane Dembele, 12. Randal Kolo Muani, 10. Kylian Mbappe (căpitan). Selecţioner: Didier Deschamps.

Rezerve: 1. Brice Samba, 23. Alphonse Areola - 2. Benjamin Pavard, 3. Ferland Mendy, 21. Jonathan Clauss, 24. Ibrahima Konate, 6. Eduardo Camavinga, 7. Antoine Griezmann, 18. Warren Zaire-Emery, 19. Youssouf Fofana, 25. Bradley Barcola, 9. Olivier Giroud, 15. Marcus Thuram, 20. Kingsley Coman.

------

Cele două echipe naționale au avut un parcurs dificil până la accederea în semifinalele EURO 2024. Spania a impresionat prin forța ofensivă, marcând 11 goluri în cele 5 meciuri disputate la Campionatul European.

În schimb, Franța lui Mbappe, s-a arătat defensivă la acest turneu. A primit un singur gol, în partida cu Polonia, în grupe. Totodată, naționala "Cocoșului galic" are doar trei goluri marcate la EURO 2024, respectiv dintr-un penalty și două autogoluri.

Ce afirmă spaniolii înainte de marele duel cu francezii

"Sunt precaut cu ceea ce se spune (n.red. faptul că Mbappe nu este în formă). Îl cunosc, are această capacitate de a răni în orice moment. Este cel mai periculos jucător, el face diferenţa. Dar Franţa nu este doar despre el. Se apără foarte bine, sunt foarte periculoşi pe contraatacuri. Nu ne place să ne concentrăm pe individualităţi. Franţa este echipa care a jucat cele mai multe finale şi faze finale la turnee majore în utlimii ani şi echipa care a obţinut cele mai multe rezultate. Este o selecţionată foarte greu de învins", a declarat Rodri.

"Dar ne vom bate cu armele noastre, vom duce meciul în direcţia pe care o dorim. Mergem acolo fără teamă, pentru că am demonstrat că putem învinge orice adversar. Va trebui să arătăm versiunea noastră optimă pentru a merge în finală", a mai adăugat spaniolul, conform Agerpres.

 "Dacă vă plictisiţi, uitaţi-vă la altceva"

Selecţionerul  Franței Didier Deschamps i-a răspuns unui ziarist din Suedia care l-a întrebat cu privire la jocul catalogat ca fiind "plictisitor" al echipei de fotbal a Franţei la EURO 2024,

"Dacă vă plictisiţi, uitaţi-vă la altceva", i-a răspuns zâmbitor antrenorul Didier Deschamps. "Dumneavoastră sigur sunteţi suedez? Locuiţi în Franţa, este clar", a spus, în același ton, Deschamps, care este deja obişnuit cu criticile în Franţa despre stilul de joc al echipei naţionale.

"Ceea ce ştiu, însă, este că avem capacitatea de a putea oferi emoţii, de a-i face pe francezi bucuroşi, mai ales într-o perioadă complicată pentru ţara noastră. Acum, dacă suedezii se plictisesc, nu are o prea mare importanţă pentru mine", a menționat Didier Deschamps, referindu-se la recentele alegeri legislative care au divizat Franţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel