Bolsonaro, acuzat de crime împotriva umanității. Austriecii îl fac responsabil de defrişările accelerate ale Amazonului
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Bolsonaro, acuzat de crime împotriva umanității. Austriecii îl fac responsabil de defrişările accelerate ale Amazonului
Bolsonaro, acuzat de crime împotriva umanității. Austriecii îl fac responsabil de defrişările accelerate ale Amazonului
Jair Bolsonaro, preşedintele Braziliei, a fost denunţat la Curtea Penală Internaţională pentru crime împotriva umanității.

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a fost denunţat la Curtea Penală Internaţională (CPI) pentru crimele împotriva umanităţii. Un grup activist austriac spun că el ar fi responsabil pentru defrişările accelerate ale Amazonului, provocând o creştere a emisiilor de CO2 la nivel mondial, relatează Mediafax.

Acuzaţiile au fost formulate de grupul activist austriac pentru justiţie de mediu Allrise. Instanţa, cu sediul la Haga, este solicitată să deschidă proceduri judiciare împotriva lui Bolsanaro şi a administraţiei sale, pentru „acţiuni legate direct de impactul negativ al schimbărilor climatice în întreaga lume”.

Balsonaro, acuzat  că a organizat o campanie de violenţă împotriva apărătorilor mediului

Preşedintele de extremă dreaptă este acuzat de o campanie de violenţă pe scară largă împotriva apărătorilor mediului, precum şi de punerea în pericol a populaţiei globale cu emisii cauzate de defrişări.

Conform datelor conţinute în dosarul de aproape 300 de pagini prezentat de Allrise, distrugerea Amazonului generează emisii mai mari de gaze cu efect de seră decât cele produse de Italia şi Spania la un loc.

Defrișările în Amazon ar fi crescut cu 88%  de când Balsonaro e președinte

Defrişarea pădurii tropicale braziliene eliberează mai mult CO2 decât poate absorbi acum. De când a preluat funcţia de preşedinte în ianuarie 2019, defrişările în Amazon au crescut cu 88%, iar Bolsonaro este responsabil pentru dispariţia anuală a aproximativ 4.000 km2 de copaci.

Potrivit estimărilor unei echipe de experţi, emisiile atribuite administraţiei sale vor provoca cu 180.000 mai multe de decese până la 2100 în întreaga lume. Nu este prima dată când Bolsonaro este denunţat: ultima cerere de deschidere a unei anchete asupra crimelor împotriva umanităţii împotriva sa a fost prezentată în august anul trecut de Asociaţia Popoarelor Indigene din Brazilia.

Jair Bolsonaro vede 3 alternative pentru viitorul său. "Să fiu închis, să fiu mort sau să fiu victorios"

Jair Bolsonaro la sfârșitul lunii august că sunt decât trei alternative pentru viitorul său: închisoarea, moartea sau victoria.

"Am trei alternative pentru viitorul meu: să fiu închis, să fiu mort sau să fiu victorios. Puteţi fi siguri că prima alternativă nu există. Fac ce trebuie şi nu datorez nimănui nimic", a declarat preşedintele Bolsonaro, care intenţionează să candideze în alegerile din 2022, în timpul unei întrevederi cu membri ai reţelelor evangheliste, în cadrul unei vizite în Goiania, în centrul ţării. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel