Silvio Berlusconi, achitat într-o parte a dosarului legat de petrecerile "bunga-bunga"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Silvio Berlusconi, achitat într-o parte a dosarului legat de petrecerile "bunga-bunga"
Silvio Berlusconi, achitat într-o parte a dosarului legat de petrecerile "bunga-bunga"
Silvio Berlusconi a fost achitat într-o parte a dosarului legat de petrecerile "bunga-bunga".

Fostul premier şi om de afaceri italian Silvio Berlusconi a fost achitat joi de un tribunal din Siena (centru-vest) după ce fusese acuzat că a cumpărat tăcerea unui muzician în urma faimoaselor petreceri "bunga-bunga", parte din scandalul "Rubygate", relatează Agerpres, citând AFP.

"Evident că este uşurat şi mulţumit", a declarat avocatul lui Berlusconi, Federico Cecconi, au raportat media italiene. Silvio Berlusconi, 85 de ani, şi pianistul Danilo Mariani au fost amândoi achitaţi.

Apărarea subliniase că banii primiţi de pianist corespundeau onorariilor sale şi nu erau mită pentru a-i cumpăra tăcerea.

Scandalul "Rubygate" şi al faimoaselor petreceri "bunga-bunga"Acest proces, supranumit Ruby-ter, este un nou capitol din scandalul "Rubygate" şi al faimoaselor petreceri "bunga-bunga" pe care Silvio Berlusconi le organiza şi la care participau femei tinere plătite pentru serviciile lor, în vila sa luxoasă din împrejurimile oraşului Milano (nord).

În acest dosar, Berlusconi şi alte 28 de persoane sunt urmărite penal pentru incitarea martorilor la declaraţii false şi mărturie falsă. Acest proces are în prim-plan plăţile efectuate de Silvio Berlusconi către diverse persoane, tinere şi muzicieni care au participat la aceste petreceri, pentru a păstra tăcerea.

Întrucât se presupune că aceste plăţi au fost făcute în mai multe oraşe, procesele au loc în conformitate cu legislaţia italiană în tribunale diferite, printre care Roma şi Milano. Starea de sănătate a magnatului media, care a fost internat de mai multe ori în spital, între altele pentru probleme cardiace sau COVID-19, a dus la amânarea mai multor audieri în acest proces.

Cine este Silvio BerlusconiNăscut la 29 septembrie 1936, Silvio Berlusconi, fiu al unui angajat dintr-o bancă milaneză, a pus bazele unuia dintre cele mai puternice grupuri industriale şi financiare din Europa, înainte de a intra în politică în 1994.

La conducerea holdingului Fininvest şi a grupului de televiziuni Mediaset, dar şi a clubului de fotbal AC Milan, el a devenit la începutul anilor 2000 cel mai bogat om din Italia, poziţie în care a rămas timp de zece ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel