Arantxa Sanchez Vicario, fostă jucătoare de tenis, condamnată cu suspendare
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Arantxa Sanchez Vicario  Foto: Reuters
Arantxa Sanchez Vicario Foto: Reuters
Un tribunal din Barcelona a condamnat-o la doi ani de închisoare cu suspendare pe fosta jucătoare de tenis Arantxa Sanchez Vicario, în timp ce fostul soţ al acesteia, Josep Santacana, a primit trei ani şi trei luni cu executare pentru că a pus la cale un complot pentru a evita plata a 6 milioane de euro către Banca Luxemburgului, informează agenţia EFE.

În sentinţă, preşedintele Curţii penale din Barcelona i-a condamnat pe ambii inculpaţi pentru o infracţiune de sechestru de bunuri, concluzionând că şi-au ascuns bunurile pentru a evita plata unei datorii către Banca Luxemburgului în urma unui împrumut, cei doi fiind obligaţi şi la o amendă de 5,2 milioane de euro pentru fraudă adusă Fiscului.

Cei doi au fost şi amendaţi, Arantxa Sanchez cu 5.400 de euro, iar Santacana cu 7.650 euro, iar instanţa i-a obligat pe cei doi să despăgubească banca pentru cele 6,6 milioane de euro împrumutate.

Instanţa a acceptat însă să suspende sentinţa cu închisoarea pentru Sanchez Vicario, pentru că a colaborat cu organele judiciare şi cu Fiscul pentru a obţine neexecutarea pedepsei în schimbul mărturisirii faptei.

În privinţa fostului soţ al jucătoarei, acesta va executa sentinţa pentru că s-a dovedit că acesta a fost cel care a administrat bunurile soţiei sale şi a pus la cale toată operaţiunea, precizează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel