Apple ar putea cumpăra clubul de fotbal Manchester United
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la MulaMiszczu , Pixabay
Fotografie de la MulaMiszczu , Pixabay
Gigantul Apple ar putea deveni noul proprietar al clubului Manchester United. 

Gigantul tehnologic american Apple este interesat să cumpere clubul englez de fotbal Manchester United, în cadrul unei tranzacţii estimate la 5,8 miliarde de lire sterline, informează cotidianul Daily Star.

Actualii proprietari ai grupării de pe Old Trafford, membrii familiei americane Glazer, au decis să scoată la vânzare clubul, după ce au cedat solicitărilor suporterilor, nemulţumiţi că echipa lor se zbate de ani de zile în anonimat, după ce a dominat cu autoritate Premier League sub comanda legendarului antrenor Alex Ferguson.

Consiliul de administraţie are în vedere toate alternativele strategice, inclusiv o nouă investiţie în club, o vânzare sau alte tranzacţii care să implice societatea", au anunţat marţi responsabilii clubului Manchester United într-un comunicat, iar conducătorii companiei Apple şi-au exprimat interesul să discute o potenţială tranzacţie, conform Daily Star.

Apple este cea mai mare companie tehnologică din lume, cu un venit anual de aproape 326 de miliarde de lire sterline şi o valoare netă estimată în această lună la două triliarde de lire sterline, reaminteşte publicaţia britanică.

Firma din California nu are experienţă în a gestiona un club de fotbal de mărimea lui Manchester United, însă CEO-ul său, Tim Cook, este dornic să exploreze oportunităţile pe care le-ar putea oferi deţinerea grupării de pe Old Trafford şi va demara discuţii cu instituţiile financiare desemnate să supraveghere vânzarea, printre care şi The Raine Group, adaugă sursa citată, conform Agerpres.

Clubul s-ar putea vinde cu peste 5 miliarde de lire sterline 

Posibila vânzare a clubului de fotbal Manchester United ar putea atinge cel puţin suma de cinci miliarde de lire sterline (5,6 miliarde de euro), ceea ce ar face gruparea din Premier League cea mai scumpă din istoria sportului, transmite EFE.

Conform reputatului economist Kieran Maguire, citat de presa engleză, United s-ar putea vinde cu cinci miliarde de lire sterline şi nu ar fi o surpriză dacă s-ar ajunge şi la o sumă de 5,5 miliarde.

Această sumă ar depăşi cu mult cele 4,9 miliarde de euro cu care a fost cumpărat clubul Chelsea Londra în primăvară, după ce patronul Roman Abramovici a fost obligat să-l vândă din cauza legăturilor sale cu Rusia.

Pe lista scurtă a celor mai scumpe cluburi sportive din istorie ar putea intra şi FC Liverpool, a cărui vânzare este estimată în jur de cinci miliarde de lire sterline, dar United are avantajul de a fi an de an unul dintre cele mai valoroase cluburi din lume.

Familia americană Glazer, care deţine clubul United din 2005, a anunţat marţi că este dispusă să vândă gruparea de pe Old Trafford.

Consiliul de administraţie are în vedere toate alternativele strategice, inclusiv o nouă investiţie în club, o vânzare sau alte tranzacţii care să implice societatea", a precizat United într-un comunicat.

Anunţul a fost făcut la câteva ore după oficializarea divorţului, "de comun acord" şi "cu efect imediat", dintre United şi superstarul portughez Cristiano Ronaldo, cvintuplu câştigător al Balonului de Aur, la un an şi jumătate după revenirea acestuia la Manchester.

Ştirea privind o posibilă vânzare a lui United a crescut, marţi, valoarea acţiunilor clubului la bursa din New York cu 15%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel