Administraţia Biden vrea să dubleze achiziţiile de pastile anti-COVID de la Pfizer
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Facebook Joe Biden
Foto: Facebook Joe Biden
Administraţia preşedintelui american Joe Biden va dubla comanda sa de tratament anti-COVID făcută laboratorului Pfizer, de la 10 milioane de tratamente anterior la 20 milioane, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al Casei Albe, citat de AFP.

'Aceasta este o creştere semnificativă a tratamentelor disponibile în dulapul nostru cu medicamente', a indicat Kevin Munoz într-o postare pe Twitter. Executivul american a alocat 5,29 miliarde de dolari pentru comanda sa iniţială de 10 milioane de tratamente, care pot fi administrate acasă atunci când apar simptomele.

Preşedintele Joe Biden se întâlneşte marţi, începând cu 19:00 GMT, cu echipa care consiliază guvernul în lupta împotriva pandemiei de COVID-19, în contextul în care SUA se confruntă cu un nou val al epidemiei.

Pastila împotriva COVID-19 a gigantului american Pfizer a fost autorizată în regim de urgenţă la 22 decembrie de Agenţia americană a medicamentului (FDA). Acest medicament antiviral poate fi administrat pacienţilor cu risc înalt în vârstă de 12 ani şi peste.

În ce constă Paxlovid

Tratamentul Pfizer, comercializat sub denumirea de Paxlovid, constă într-o combinaţie de două pastile ce trebuie luate de două ori pe zi în decurs de cinci zile, în funcţie de diagnostic şi în termen de cinci zile de la debutul simptomelor, potrivit FDA.

Pastila laboratorului american ar permite reducerea cu 88% a spitalizărilor şi deceselor în rândul persoanelor cu risc dacă tratamentul este administrat în primele cinci zile de la debutul simptomelor, potrivit studiilor clinice. Autorităţile americane au mai autorizat de urgenţă un tratament al laboratorului Merck, destinat adulţilor cu risc înalt de evoluţie severă în caz de infectare, scrie Agerpres.

'Fără panică', îndeamnă preşedintele Biden, în faţa exploziei numărului de contaminări în SUA

Preşedintele american, Joe Biden, i-a îndemnat pe americani, la sfârșitul anului trecut, 'să nu intre în panică' în faţa creşterii puternice a contaminărilor zilnice cu COVID-19 cauzate de varianta Omicron, care se apropie de un record datând din ianuarie, notează AFP. 

'Omicron este o sursă de îngrijorare, dar nu ar trebui să fie o sursă de panică', a spus Joe Biden de la Casa Albă la începutul unei videoconferinţe cu peste 20 de guvernatori şi consilieri sanitari. Răspândirea variantei extrem de contagioase, identificată în Africa de Sud în noiembrie, nu va avea acelaşi impact ca primul val de COVID-19 de acum un an sau ca varianta Delta din acest an, a estimat preşedintele, datorită campaniei masive de vaccinare şi testărilor. Vezi știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel