Seara perfectă în doi, acasă. Cum organizezi?
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Suntem conștienți cu toții că interacțiunile mici în cuplu și întâlnirile periodice sunt esențiale pentru menținerea unei relații sau căsnicii sănătoase și solide. 

O căsnicie solidă este fundația oricărei familii, iar cercetările arată că serile în doi pot ajuta la întărirea acestei baze. În plus, sunt distractive și pot fi o modalitate grozavă de relaxare. Aceste seri ar trebui să fie o prioritate pentru cuplurile căsătorite sau aflate de mult timp într-o relație. 

De ce sunt importante serile în doi

Pe măsură ce avansăm în căsnicie, intervine rutina, uităm de dragoste și ne luăm unul pe altul de buni, fără să ne mai străduim să aducem pasiune în cuplu. Considerăm că partenerul va fi acolo pentru noi oricând, indiferent de ceea ce facem sau nu facem, de cât ne implicăm sau nu. 

Relațiile în care partenerii petrec frecvent seri în doi și organizează întâlniri romantice au șanse mult mai mari să rămână împreună pe termen lung. 

Timpul de cuplu pentru părinții căsătoriți este și mai important pentru construirea unei căsnicii solide decât este pentru cuplurile fără copii. Părinții care continuă să acorde prioritate întâlnirilor în doi au mult mai multe șanse să aibă o relație fericită și împlinită și șanse mici să ajungă la despărțire sau divorț. 

Important este să vă faceți timp pentru a vă concentra asupra relației voastre în afara activităților obișnuite de zi cu zi de gestionare a copiilor și cele legate de serviciu. Alocarea timpului pentru voi doi trimite mesajul că vă creați un spațiu special unul pentru celălalt și vă dați prioritate unul celuilalt. De asemenea, vă oferă timp să vă reconectați, să aprindeți dragostea și chiar să vă relaxați după o zi lungă, arată libertatea.

Idei pentru serile în doi acasă 

1. Bucurați-vă de o seară de film

Planificarea unei seri de film acasă este ușoară și ieftină. Tot ce ai nevoie este filmul și câteva gustări. Există totuși câteva trucuri care ajută la a face din seara de film o întâlnire specială: așează pe jos pături și perne sau chiar o saltea, pregătește gustări distractive, pe care în mod normal nu le-ați mânca acasă, dar le-ați găsi la cinema, în ceea ce privește alegerea filmului, este de preferat să alegeți un film pe care nu l-ați putea vedea și cu copiii.

2. Creează scena perfectă pentru o cină romantică

Lumânări, flori, un vin bun, o friptură și un desert cu ciocolată pot fi ingredientele perfecte pentru o cină romantică.  Iată câteva sugestii pentru amenajarea unui „restaurant” acasă: creează atmosferă scoțând vesela bună, folosind o față de masa festivă și aprinzând lumânări, redă o muzică romantică pe fundal ,planifică meniul în funcție de preferințele amândurora sau comandă, dacă este prea complicat să gătești, alege un desert special. Amințiți-vă amândoi că sunteți la întâlnire. Relaxați-vă și zăboviți la masă, țineți-vă de mână, priviți-vă în ochi și chiar jucați-vă cu picioarele sub masă. Cel mai important, purtați o conversație. Acesta este timpul vostru de conectare unul cu celălalt. Evitați să vorbiți despre subiecte de rutină și de familie.

Dacă nu vreți neapărat să aveți parte de o cină completă, puteți organiza o degustare de coktailuri, o degustare de vinuri bune, asezonate de brânzeturi de calitate sau o seară cu degustare de ciocolată. Toate acestea au efect afrodisiac și pot fi preambulul unei nopți fierbinți.

3. Gătiți împreună

Există câteva trucuri prin care vă puteți bucura de câteva momente împreună atunci când gătiți. Alege o rețetă și vedeți cine o gătește mai bine. Distrați-vă evaluându-vă creațiile. Faceți o degustare pe nevăzute. Legați-vă la ochi și gustați diferite preparate încercând să ghiciți ce sunt. 

4. Organizează o seară de jocuri

Jocurile le oferă cuplurilor șansa de a face ceva împreună și de a se cunoaște mai bine. Puteți alege jocuri de cărți sau așa numitele jocuri de masa, cele ce pot fi jucate în doi sau vă puteți crea propriul joc, cu propriile reguli, pentru a face totul mult mai incitant.  Puteți chiar juca adevăr sau provocare, pentru un plus de adrenalină. 

5. Creați o noapte de spa

O noapte spa sau un masaj de cuplu este un răsfăț pe care îl puteți crea acasă. Faceți o baie cu spumă împreună, făceți-vă masaj cu uleiuri aromate unul altuia, aprindeți lumânări și ascultați muzică relaxantă de spa. 

6. Priviți stelele împreună

Ce poate fi mai romantic decât să priviți stelele împreună? Organizați cadrul potrivit pentru a face acest lucru, luați-vă în brațe, spuneți-vă cuvinte dulci sau doar bucurați-vă de liniște. Poți combina privitul la stele cu un picnic în balcon, pe terasă sau în curte, pentru un plus de romantism. 

7. Organizați o mini-tabără

Îți amintești cât de distractive erau forturile din pături când erai copil? Iată șansa ta de a retrăi experiența. „Ieșiți în tabără” în sufrageria propriei case, creând un fort cu perne și pături. Puteți chiar să prăjiți și bezele și să vă spuneți unul altuia povești înfricoșătoare.

8. Planificați o vacanță virtuală

Puteți aborda acest lucru în câteva moduri diferite. Puteți „planifica” împreună o vacanță de vis, căutând site-uri de călătorie, hotărând asupra unui itinerariu, „cumpărând” bilete de avion și „rezervând” hoteluri. Ideea este să visezi la vacanța ta ideală și apoi să te prefaci că o planifici cu adevărat. Uneori, anticiparea este jumătate din distracție și, din moment ce totul este imaginar și nu sunt implicați bani reali, nu există limită la ceea ce poți visa. O a doua întorsătură a acestei idei este să recreezi câteva elemente ale vacanței tale ideale de care te poți bucura. 

9. Faceți activități împreună

Să faceți o activitate plăcută împreună vă poate apropia și relaxa în același timp. Puteți picta împreună o pânză sau ceșcuțe de cafea, puteți face un puzzle mai complicat sau puteți face un mini proiect pentru casă. Scopul este să vă distrați împreună și să scăpați de stres. 

10. Organizați niște jocuri de rol

Vă puteți costuma și puteți crea împreună personaje dintr-o epocă dragă vouă sau vă puteți costuma în personajele preferate. Este un joc incitant și recreativ în același timp, care vă apropie, aducîndu-că în starea de copil fără griji și probleme. 

11. Faceți o seară de dans

Dacă ți-ai dorit întotdeauna să iei lecții de dans, dar nu ai avut timp niciodată, poți profita de tutoriale de pe YouTube și îți poți invita partenerul la dans. Puneți-vă pantofi de dans sau dansați desculți. Important este să vă distrați, să vă simțiți bine și să vă conectați.  

12. Planificați o seară pasională

Oricare din scenariile de mai sus vă poate duce într-un final în dormitor, dar ideea din spatele acestui tip de întâlnire este să faceți ceva cu adevărat special, care să fie diferit de rutina obișnuită. Pentru a planifica o seară specială, încercați să reaprindeți o parte din scânteia care v-a adus împreună. Purtați lenjerie, aprindeți lumânări, împrăștiați petale de trandafiri pe pat, încercați câteva poziții noi – orice ați dori să încercați, dar pentru care nu vă acordați timp în mod obișnuit. 

Serile în doi sunt despre conectare și nu există o modalitate mai bună de a vă conecta decât pur și simplu să aveți o conversație sinceră. Oamenii evoluează, se schimbă și există mereu lucruri noi pe care le poți învăța despre partenerul tău pentru a păstra vie legătura dintre voi. Cu toții creștem, dar ultimul lucru pe care mulți dintre noi ni-l dorim este să ne despărțim. Conversațiile regulate pot împiedica acest lucru să se întâmple.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel