Nu-ți place să calci hainele? Urmează câteva sfaturi utile!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Nu-ți place să calce hainele. Urmează câteva sfaturi utile. Sursa foto: freepik.com
Nu-ți place să calce hainele. Urmează câteva sfaturi utile. Sursa foto: freepik.com
Aceste recomandări te vor ajuta să eviți călcarea hainelor sau să o reduci la minimum.  

Procesul de călcat durează mult, iar dacă nu vrei să o faci, folosește aceste trucuri eficiente. Nu lăsa hainele spălate în mașină pentru o perioadă lungă de timp, altfel se vor șifona și va fi dificil să le calci.

Nu supraîncărca tamburul, deoarece astfel hainele nu se vor șifona. După spălare, scutură bine hainele și îndreptă-le hainele astfel încât să nu rămână cute sau pliuri pe ele la uscare.

Fă o mică incizie pe buretele de vase: doar gospodinele istețe cunosc acest truc

Prosoapele, de exemplu, vor fi mai pufoase. Hainele din țesături ușoare (mătase, poliester), tricourile și maiourile, precum și lucruri cu o croială complexă, trebuie atârnate umede pe umerașe și, în această formă, puse la uscat aer liber. Acest lucru va economisi spațiu pe frânghii și, ulterior, hainele nu vor trebui să fie călcate. Atenție: nu folosi umerașe dn lemn acoperite cu lac: pot lăsa pete pe lucrurile umede.

Amestecă drojdie cu detergent și vei scăpa de pete. Trucul eficient folosit de bunicile noastre

Funcția de abur a fierului de călcat va accelera și simplifica semnificativ procesul: o cămașă, o jachetă sau o rochie pot fi călcate direct pe cuier.

În acest scop, poți achiziționa și un aparat manual cu abur. Fă-ți propriul „aparat cu abur”: amestecă în părți egale apă, oțet și balsam  i folosește o sticlă de pulverizare pentru a trata hainele. Chiar și țesăturile ușoare pot fi netezite în acest fel.

Nu-ți place să calci hainele? Acoperă masa de călcat cu folie de aluminiu și folosește un truc inteligent

Multe gospodine u recomandă călcarea lenjeriei de pat, deoarece acest lucru nu mai permite aerului să treacă. După uscare, împăturește  fețele de pernă, cearșafurile și pilotele uniform și îngrijit, iar după două zile nu va mai fi nici măcar o cută pe lenjerie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel