Cum scapi de părul animalelor pe care îl găsești peste tot prin casă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Dacă ai animale de companie, probabil că te confrunți cu această problemă a părului pe care îl găsești peste tot prin casă. Iată ce ai de făcut pentru a rezolva situația...

Periază-ți animalele de companie zilnic sau cel puțin de câteva ori pe săptămână pentru a îndepărta părul în exces. Acest lucru va ajuta să ajungă pe mobilier sau pe pardoseală.

O dietă echilibrată și sănătoasă poate ajuta la menținerea sănătății pielii și a blănii animalelor tale, reducând astfel căderea excesivă.

Spală-ți animalele de companie cu regularitate folosind șampoane speciale pentru a menține pielea și blana curate și sănătoase. Uscarea adecvată după spălare poate reduce căderea părului.

Dacă ai animale de companie, alege mobilier și textile care sunt ușor de curățat sau lavabile. Astfel, poți spăla părul de animale de pe acestea cu ușurință.

Folosește purificatoare de aer cu filtre HEPA pentru  particulele fine, inclusiv părul de animale, din aer.

Utilizează role pentru păr sau mături speciale pentru a îndepărta părul de animale de pe mobilier, textile și alte suprafețe.

Folosește un aspirator cu filtru HEPA pentru a aspira părul de animale de pe podea, mobilier și alte suprafețe.

Dacă îți dorești să limitezi părul de animale pe mobilier, încearcă să înveți animalul să se culce pe o pătură specială în loc să se urce pe canapea sau pat.

O sănătate bună a animalului tău poate contribui la reducerea căderii excesive a părului. Consultă veterinarul în cazul în care observi căderea anormală a părului.

Dacă animalul tău are blană lungă, tunderea regulată poate reduce căderea părului și poate face gestionarea acestuia mai ușoară.

Este important să ai răbdare și să fii consecvent în aplicarea acestor strategii pentru a reduce cantitatea de păr de animale din casă.

Vezi și: Cum să-ţi dezveţi câinele să mai cerşească la masă

Pot să ţin şi câine şi pisică în aceeaşi casă? Cum îi ajutăm să se împrietenească

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel