
O aromă neplăcută în casă poate provoca probleme de sănătate. Mirosul de mucegai este greu de confundat cu altceva. Cei care locuiesc la primul etaj se confruntă adesea cu o aromă specifică - umiditatea din subsol duce la apariția unei arome neplăcute în casă.
Mirosul de umezeală este asociat cu apariția și reproducerea mucegaiului și, prin urmare, poate duce la dureri de cap și probleme pulmonare. De aceea este atât de important să găsești sursa mirosului și să elimini mucegaiul. Acest lucru se poate face cu ajutorul soluțiilor chimice. Dar uneori metodele populare sunt mai eficiente.
Spune adio cearșafurilor șifonate: toarnă o lingură dintr-un produs în mașina de spălat
În primul rând, găsește sursa mucegaiului. Spală zona cu oțet sau peroxid de hidrogen. Dar acest lucru nu este suficient! Este important să elimini excesul de umiditate din casă și să împiedici răspândirea mucegaiului pe alte suprafețe. Aerisește bine camera, usucă mobilierul, covoarele și toate textilele de casă.
Diluează câteva picături de ulei esențial de lămâie și arbore de ceai în apă și tratează suprafața cu acest lichid. Și uleiul de scorțișoară are un efect antiseptic similar. Va împrospăta camera și va elimina mirosul neplăcut de umezeală.
În plus, după curățarea, uscarea și aerisirea încăperii, poți pune boluri cu sare de mare în mai multe locuri ale casei. Sarea absoarbe apa din aer și mirosul de umezeală. Dar este important să schimbi des sarea.
Gospodinele pricepute nu aruncă niciodată capacele borcanelor. Iată de ce!
O dată pe săptămână, tratează suprafețele cu un amestec de apă și oțet. Din păcate, dacă mucegaiul a prins rădăcini adânc, atunci majoritatea metodelor populare nu vor elimina de tot mucegaiul.
Apropo, dezumidificatoarele speciale funcționează bine în încăperile în care există umiditate ridicată pe tot parcursul anului. Ele colectează apa din aer, împiedicând-o să devină un teren de reproducere pentru mucegai.
Specialiștii în reparații recomandă să renunți la plantele iubitoare de umiditate, care necesită udare constantă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Horoscopul săptămânii 2-8 octombrie, cu Mihai Voropchievici. Negru la Vârsători, săptămână plină de reuşite pentru Capricorni
- Olguța Berbec nu se lasă, după ce Niculina Stoican a câștigat procesul: "Merg mai departe. Toată lumea cunoaște adevărul"
- Ţara Galilor a impus limită de viteză de 20 km/h în localitate. Şoferii români, metodă prin care evită să îşi piardă carnetul
- Problemă mare pentru România în 2024 cu prezidenţialele. PNL, PSD, AUR sau USR, cine câştigă
- Pantofii, căştile şi telefonul Laurei Roşca, DJ Lalla, au fost găsite pe malul mării
- Paracetamolul, pe locul 1 la cauze de toxicitate gravă asupra ficatului. Dr. Mihai Craiu, avertisment pentru părinţi. "Mergeţi imediat la spital, chiar dacă nu există semne de boală"
- Raed Arafat, răspuns ironic pentru primarul din Galaţi, Ionuţ Pucheanu. "Cei deranjaţi de Ro-Alert să nu pună telefonul lângă pat, să îl pună afară"
- Vremea în octombrie. Elena Mateescu, şefa ANM, anunţă la ce temperaturi să ne așteptăm în a două lună de toamnă
- România încă are localități ca acum 100 de ani, în care se pot turna filme precum Moromeții. "La noi e simplu să găsești o lume din trecut și în zilele noastre"
- Elon Musk, pus la punct de Ministerul german de Externe în doar câteva cuvinte pe Twitter