Data publicării:
Scapă rapid de păianjenii din casă cu soluții pe care le ai la îndemână
Toamna este anotimpul frunzelor galbene, al castanelor prăjite și al primelor temperaturi scăzute.
Dar toamna mai este și anotimpul păianjenilor. Odată cu venirea frigului și a ploilor, clima devine neospitalieră pentru ei și se refugiază în casele noastre.
Păianjenii nu sunt chiriași ideali. În plus, păianjenii nu se mulțumesc doar să locuiască în cele mai retrase colțuri ale casei, ci își țes de zor pânze, care dau senzația de murdărie. Din acest motiv, atunci când vezi un păianjen în casă, iei măsuri pentru a-i elimina.
Chiuveta din oțel inoxidabil va fi ca nouă. Gospodinele pricepute folosesc o metodă originală
Dar cum să o faci în mod natural și fără a-i ucide? Iată câteva trucuri eficiente pentru a scăpa de păinjenii din casă.
Păianjenii se ascund, de obicei, în colțurile retrase ale casei, unde își țes pânzele. De obicei, îi găsești în colțurile pereților, colțurile ferestrelor, între grinzi, pe candelabre. Păianjenii pot locui și în spatele plintelor, a mobilierului, dar și printre cărțile din bibliotecă.
În primul rând, poți crea un spray util pentru a inhiba intrarea păianjenilor în casă sau pentru a-i invita să plece.
Pentru acest spray ai nevoie de: 100 ml apă; 60 ml oțet de mere; 10 picături de arbore de ceai sau ulei esențial de mentă. Toarnă aceste ingrediente într-o sticlă cu pulverizator, agită și pulverizează soluția în toată casa.
Alternativ, poți crea boluri parfumate, în care vei pune flori uscate de garoafe, coji de nucă și coji de citrice. Acestea emană mirosuri neplăcute pentru păianjeni.
Nu mai curățați aceste obiecte cu oțet: acidul le deteriorează iremediabil
Alternativ, poți răspândi bicarbonat în zonele din casă, în care ați văzut păianjenii. În fine, o veche credință populară susține că și cojile de castan pot fi utile pentru a scăpa de problemă. Așează cojile de castan în cele mai importante zone având grija să nu te înțepi.
Vezi și:
Cum să scapi pentru totdeauna de gândacii de bucătărie: 4 metode eficiente
Gândacii pot apărea în orice apartament din diverse motive: de la nerespectarea curățeniei în bucătărie până la vecini iresponsabili, care își transformă casa într-o ghenă de gunoi.
De aceea este important să lupți cu insectele, pentru a scăpa definitiv de ele. Nu este greu să stabilești cum au ajuns gândacii în casă.
Gândacii apar dacă lași pe masă mâncare neacoperită sau o băltoacă de apă lângă chiuvetă, frigider sau în baie, deoarece insectele sunt atrase de umezeală și murdărie.
Există mai multe remedii populare, care combat gândacii de bucătărie. Iată cele mai eficiente dintre ele.
Cea mai murdară tigaie poate fi curățată cu un pahar de apă: un truc cu care vei economisi detergent
Acid boric. Acest produs este considerat o otravă puternică, căreia niciun gândac nu-i va rezista. Substanța intră în corpul insectei și îi afectează sistemul nervos, ca urmare, gândacul este paralizat și, mai târziu, moare.
Iată cum se folosește acidul boric: presară pulberea de-a lungul pereților camerei, în spatele toaletei, a chiuvetei și dușului. De asemenea, poți amesteca acidul boric cu un gălbenuș de ou, zahăr sau făină. Rulează mici bile și plasează-le în diferite locuri din apartament.
Al doilea remediu popular este amoniacul. Substanța are un miros foarte puternic, care alungă insectele. Gândacii vor fugi dintr-o cameră în care miroase a amoniac. Pentru a alunga gândacii din casă, trebuie doar să adăugați amoniac în apă și apoi să speli podelele și toate celelalte suprafețe din casă cu această apă.
Gândacii de bucătărie nu tolerează temperaturile scăzute. Adică, dacă temperatura din casă este sub 7 grade, gândacii nu se mai înmulțesc. Desigur, nu poți locui într-o casă în care este frig, dar poți crea aceste condiții, mai ales iarna.
Doar deschide ferestrele pentru câteva zile, astfel încât apartamentul să înghețe bine și gândacii vor pleca singuri.
Aceste plante ar trebui să fie în casa fiecărei fete, deoarece atrag dragostea
O altă metodă este o capcană, pentru insecte. Se ia un borcan cu gât larg și se unge în interior cu grăsime sau vaselină. Pune pe fundul vasului bucățele de pâine, biscuiți sau zahăr. Insectele vor veni în fugă la mâncare, dar nu vor mai putea ieși și vor rămâne blocate în borcan. Toarnă peste gândacii prinși apă clocotită sau un insecticid.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News